Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Statul împrumută sume uriaşe de la bănci!


.Aku
 Share

Recommended Posts

Continuă împrumuturile contractate de ministerul de Finanțe, în beneficiul băncilor, care au un randament mediu de aproape 4% pe an, pentru banii investiți în cele mai sigure plasamente. Astăzi este programată o licitație suplimentară pentru titlurile de stat.

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat  luni 998,9 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală de 37 de luni, la un randament mediu de 3,85% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

 

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,653 miliarde de lei. De menționat că marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

 

Preluat de pe: lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.