Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Hamilton a câștigat cursa de la Silverstone! Bottas și Leclerc au completat podiumul, iar Vettel l-a acroșat din spate pe Verstappen


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Hamilton a câÈtigat cursa de la Silverstone! Bottas Èi Leclerc au completat podiumul, iar Vettel l-a acroÈat din spate pe Verstappen - Poza 1

Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Silverstone după ce l-a depășit pe Valtteri Bottas la boxe. Charles Leclerc a urcat pe podium, în timp ce Sebastian Vettel l-a acroșat puternic din spate pe Max Verstappen.

Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.


Circuitul de la Silverstone a găzduit duminică una dintre cele mai spectaculoase curse din acest sezon, în care au avut loc numeroase dueluri spectaculoase între piloții de top, inclusiv pe linia standurilor. În plus, cursa a oferit și un acroșaj între Sebastian Vettel și Max Verstappen care a influențat lupta pentru podium. 

Startul nu a produs nicio schimbare în plutonul fruntaș, în contextul în care Valtteri Bottas a plecat excelent din pole position. Lewis Hamilton s-a menținut însă în imediata sa apropiere și a încercat de mai multe ori fără succes să-și depășească coechipierul, în timp ce Charles Leclerc a rămas pe poziția a treia în fața lui Max Verstappen.

 

288114l-545x306-n-daa95cda.jpg

 

În schimb, Pierre Gasly a ratat startul și i-a permis lui Sebastian Vettel să promoveze o poziție până pe 5. Insistențele lui Hamilton au dat în cele din urmă roade în turul 4, când britanicul l-a depășit pe Bottas pe exterior, însă finlandezul a revenit spectaculos și și-a recuperat prima poziție la capătul liniei de start-sosire.
 

În turul 11, Vettel s-a apropiat amenințător de Verstappen și a lăsat senzația că va iniția un atac, însă Gasly se afla de asemenea imediat în spatele său și a profitat de o aparentă neatenție a germanului pentru a reveni pe locul 5 câștigat în calificări. De altfel, Vettel nu a schițat niciun gest de apărare. Un singur tur mai târziu, Gasly a intrat însă la boxe pentru un set de pneuri hard.

 

Verstappen îl depășește pe Leclerc la boxe.

În scurt timp, Leclerc și Verstappen au intrat simultan la standuri despărțiți de numai câteva miimi de secundă, iar mecanicii Red Bull s-au mișcat marginal mai bine în schimbarea pneurilor. Olandezul a ieșit cu un sfert de monopost în fața monegascului și a câștigat astfel o poziție chiar pe linia boxelor.

 

Totuși, doar câteva tururi mai târziu, Verstappen a comis o greșeală care i-a permis lui Leclerc să-și recâștige poziția.

537457l-545x306-n-6e6c9d62.jpg

 

Hamilton profită de Safety Car pentru a deveni lider.

În turul 16 a fost rândul lui Bottas să schimbe setul de pneuri, în timp ce Hamilton a rămas pe circuit până în turul 21, când o ieșire în decor a lui Antonio Giovinazzi a generat intrarea Safety Car-ului pe circuit.

 

Britanicul a înlocuit pneurile medium cu cele hard și a profitat de Safety Car pentru a deveni noul lider al cursei în fața lui Bottas, care urma să efectueze o oprire suplimentară, după ce la prima trecere a mizat tot pe medium.
 

Vettel a profitat și el de Safety Car pentru a renunța la soft-uri în favoarea pneurilor hard și a revenit pe circuit pe locul 3, în fața lui Gasly și a lui Verstappen, care a intrat de asemenea pentru a trece pe harduri. Leclerc a regresat în pluton până pe locul 6 după ce a fost nevoit să intre din nou la boxe tot pentru pneuri hard.

427904l-545x306-n-08080b21.jpg

 

Acrosaj intre Vettel si Verstappen

După ieșirea Safety Car-ului de pe circuit, Gasly i-a permis lui Verstappen să treacă, iar ulterior a fost depășit și de Leclerc. Între timp, Verstappen s-a apropiat de Vettel și, cu numai 15 tururi înainte de final, l-a depășit fără emoții pe pilotul Scuderiei Ferrari. Imediat după această manevră, Verstappen a avut o scurtă ezitare, a ieșit ușor pe bordură, a revenit pe circuit, iar Vettel a frânat prea târziu și l-a lovit din spate pe pilotul Red Bull.

 

Ambii piloți au ieșit în decor în urma impactului, iar Leclerc și Gasly au urcat pe locurile 3 și 4. Verstappen a putut continua cursa pe locul 4, în timp ce Vettel a ajuns foarte lent la boxe, a schimbat aripa față și a revenit pe circuit pe ultima poziție. 

995198l-545x306-n-8fdd8643.jpg

 

Între timp, Bottas a efectuat a doua oprire la boxe cu 6 tururi înainte de final și a revenit pe circuit tot pe locul doi, datorită avansului generos avut în fața lui Leclerc.
 

Ultimele tururi nu au adus surprize majore, iar Hamilton a trecut primul linia de sosire și a obținut a șasea victorie din carieră pe circuitul de la Slverstone. În plus, britanicul a câștigat și punctul suplimentar pentru cel mai bun timp în cursă.
 

Pilotul Mercedes a fost acompaniat pe podium de Bottas și Leclerc, în timp ce Gasly și Verstappen au încheiat pe următoarele două locuri în fața lui Carlos Sainz (McLaren), Daniel Ricciardo (Renault), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) și Daniil Kvyat (Toro Rosso). Ultimul punct pus în joc a fost obținut de Nico Hulkenberg (Renault).

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.