Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Atracții și obiective turistice Statele Unite ale Americii


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Atracții și obiective turistice Statele Unite ale Americii

 

Imagini pentru turism sua photo

 

 

 

NEW YORK

 

New York este considerat unul dintre cele mai importante orase din lume datorita influentei sale globale din mass-media, educatie, divertisment, arta, moda si este si important centru al afacerilor externe, gazduind sediul Organizatiei Natiunilor Unite. New York este impartit in cinci zone: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si Insula Staten si este metropola cu cea mai mare densitate din Statele Unite. Orasul gazduieste peste 5.500 dintre cele mai inalte cladiri din lume si se mandreste cu o suprafata de 110 km² de parcuri si 23 Km de plaje publice. Multe dintre cartierele si monumentele orasului au o foarte mare popularitate in intreaga lume. Statuia Libertatiiintampina milioanele de emigranti ce veneau in America la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX.Manhattan punctul zero al New-York-ului, adaposteste tot ce este mai important de vazut in New York, iar zona de cumparaturi Fifth Avenue cea mai cunoscuta strada din Manhattan. Strada Wall Street din Manhattan este un centru financiar important inca din timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial si este sediul bursei americane New York Stock Exchange (NYSE). Chinatown - cartierul chinezesc din Manhattan este a doua mare enclava chinezeasca din emisfera Vestica dupa cea din San Francisco. Broadway este strada al carui nume este strans legata de industria divertismentului (teatru si spectacole). Metropolitan Museum situat in apropiere de Central Park, unul dintre cele mai mari si apreciate muzee din lume, gazduieste o colectie impresionanta de peste doua milioane de obiecte de arta. Brooklyn, cea mai populata zona a orasului, este cunoscut pentru diversitatea sa culturala, etnica, sociala, beneficiind si de o plaja generoasa care este si principalul punct de atractie al zonei.

 

Atractii New York Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 

 
 
LAS VEGAS
 

Orasul Las Vegas, cu simpatie de multe ori numit doar Vegas, este cel mai mare oras din Statul Nevada si capitala Comitatului Clark, populara destinatie turistica nu doar a SUA, ci si a lumii. Deoarece Statul Nevada nu percepe taxe de tranzactii, Las Vegas este cunoscut pe plan international ca un oras de vacanta, cu hoteluri si locuri de odihna, magazine si faimoase cazinouri, oferind multiple posibilitati pentru distractie. Constructia orasului a inceput in 1905, iar localitatea a obtinut titlul de oras in 1911. Datorita ritmului sustinut de extindere, Las Vegas a devenit cel mai mare oras din Statele Unite fondat in secolul al XX-lea, comparativ cu Chicago, care este considerat cel mai mare oras fondat in secolul al XIX-lea. Las Vegas este in prezent pe locul 28 dintre orasele din Statele Unite dupa numarul de locuitori, iar ca o curiozitate, in Las Vegas exista si cel mai mare numar de biserici pe cap de locuitor raportat la orasele SUA. Cateva dintre atractiile din Las Vegas: Turnul Stratosphere; Bulevardul The Strip; Shark Reef Aquarium la Resortul Mandalay Bay; Excalibur - resortul cu una dintre cele ai spectaculoase fatade. Resortul The Venetian adaposteste un Muzeu Guggenheim unde pot fi admirate opere ale unor mari artisti; la MGM Grand se gaseste habitatul leilor; Bellagio incanta cu Faimoasele sale fantani si Fiori di Como. Alte atractii sunt Cazinoul Tropicana, in stil art nouveau; Resortul Paris, ce reproduce atmosfera capitalei franceze; New York, resort ce reproduce in toate detaliile metropola americana, incluzind aici si Statuia Libertatii si Insula Manhattan.

 

Atractii Las Vegas Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
HAWAII
 

Paradis al Pacificului, cu simpatie numit si Statul Aloha, Hawaii este unul dintre cele 50 de state ale SUA, consacrat drept patrie a soarelui si valurilor, un loc al incantarilor exotice, destinatie cautata de surferi, un rai al lunilor de miere si locul ideal de odihna si distractie pentru milioane de oameni veniti din toate partile globului pentru a se bucura de frumusetile locurilor si de atmosfera relaxata ce domneste aici.
Arhipelagul Hawaii este visul oricarui turist care iubeste soarele si ii place sa petreaca o mare parte din vacanta intins pe plaja, bucurandu-se de apele limpezi precum cristalul din jurul insulelor hawaiiene. Odata ajuns acolo turistul va trai senzatia ca a intrat intr-o alta lume, o lume de vis: caldura placuta, cerul de un albastru uluitor si apele oceanului ce scalda plajele, se imbina perfect cu primirea prietenoasa din partea localnicilor, cu binecunoscuta celebra urare Aloha si nelipsita si traditionala cununa de flori.

 

Atractii Hawaii Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
MARELE CANION
 

Marele Canion (Grand Canyon of the Colorado River) a fost creat de Fluviul Colorado prin eroziunea straturilor de roci sedimentare si roci metamorfice ale Podisului Colorado intinzandu-se pe o lungime de aproximativ 447 Km; latimea canionului oscileaza intre 400 m si 24 Km, iar adancimea maxima este de circa 1.600 m; partea sa inferioara este constituita de albia majora a Fluviului Colorado. Platoul Colorado se afla intr-un proces continuu de inaltare, media sa de altitudine in prezent fiind de 2.000 m. Monumentalul Grand Canyon face parte aproape integral din Parcul National Grand Canyon - unul dintre primele parcuri nationale ale SUA. Desi descoperit in 1540, Grand Canyon a fost destinatia unei expeditii stiintifice in 1860 conduse de John Wesley Powell. Zona a fost locuita de nativi americani (indieni): anasazi, hualapai, paiutes, havasupai, sinagua si dineh.

 

Atractii Grand Canyon Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 

 

 
BRYCE CANYON
 

Bryce Canyon este situat in Parcul National Bryce Canyon din apropierea orasului Kanab din sud vestul Statului Utah. Canionul ce poarta numele unuia dintre primii pionieri mormoni ajunsi in zona in 1850-Ebenezer Bryce, este de fapt un urias amfiteatru marcat de crevase, vai, poduri naturale si pante abrupte create de natura prin eroziune in Podisul Paunsaugunt. Datorita structurii sale geologice, in lumina soarelui, uluitoarea creatie a naturii se imbraca in nuante de rosu, portocaliu si alb, spre incantarea privitorilor. Intinzandu-se pe o suprafata de circa 145 Km2 la diferente de altitudine cuprinse intre 2.400-2.700m, zona a fost declarata parc national in 1928. n canion; se pare ca forma sa este datorata eroziunii ghetarilor din era cenozoica, cumulata cu eroziunea vantului in timp. Potrivit cercetarilor arheologice zona a fost locuita cu mii de ani in urma, aci gasindu-se caracteristici ale culturii Fremont, in timpuri mai apropiate zona fiind locuita de indienii paiute, iar din 1850 prezentand interes pentru mormoni.

 

Atractii Bryce Canyon Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
FÂNTÂNILE BELLAGIO
 

Unul dintre resorturile renumite din centrul orasului Las Vegas - Bellagio, impresioneaza de la distanta prin fantanile arteziene - Bellagio Fountains ce ofera un spectacol impresionant al fluxurilor de apa asociate cu jocuri de culoare si lumini si acorduri de muzica clasica si de opera. Fountains Bellagio sunt o permanenta atractie pentru turisti si o ideala locatie pentru fotografii memorabile.

 

Atractii Fantanile Bellagio Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 

 

 
MANHATTAN
 

Format in mare parte pe insula cu acelasi numie, Manhattan este cel mai dens populat cartier al orasului New York si unul dintre cele mai cunoscute. Manhattan se identifica cu centrul economic, financiar si cultural al orasului New York si este locul unde se gaseste si sediul central al ONU. Fostul teritoriu al indienilor lenape a fost descoperit in 1524 de exploratorul florentin Giovanni da Verrazzano care ajungand in zona a numit-o New Angouleme. Numele actual al cartierului se pare ca provine dintr-un dialect indian local - mana hata.

 

Atractii Manhattan Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
YOSEMITE
 

Parcul National Yosemite se intinde in zona Californiei centrale intre Tuolumne, Mariposa si Madera la circa 300 Km est de San Francisco. Parcul are o suprafata de peste 3.000 Km2 si se intinde de-a lungul versantilor vestici ai Muntelui Sierra Nevada. Yosemite este vizitat de peste 3,5 milioane de turisti in fiecare an si a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1984. Yosemite este cunoscut in toata lumea datorita stancilor sale de granit dintre care se remarca Sentinel Rock (900 m) si Half Dome (1.450 m) si peisajelor deosebit de spectaculoase formate din paduri, cascade, cursuri de apa, lacuri limpezi, canioane inguste si adanci cat si diversitatii sale biologice (peste 3500 de specii de plante) si nu in ultimul rand prin giganticii copaci Sequoia. Cele mai cunoscute rauri sunt Merced si Tuolumne (afluenti ai Raului San Joaquin), iar Lacul Mono este renumit pentru limpezimea si frumusetea sa. Doar 5 % din parc este permis accesului public; constituirea zonei in parc national se datoreaza unor personalitati ca Galen Clark si John Muir care au militat pentru ocrotirea si conservarea acestei minunatii a naturii. In zona sa centrala se gaseste Valea Yosemite, marcata de o stanca proeminenta de granit - El Capitan ce vegheaza asupra imprejurimilor.

 

Atractii Yosemite Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
YELLOWSTONE
 

Cel mai mare parc national din SUA, cu o suprafata de 8.987 km² a fost infiintat in 1872, fiind primul parc national din lume. Parcul National Yellowstone se intinde pe teritoriul a trei state federale: Wyoming, Montana si Idaho; pe directia nord sud parcul are o lungime de 102 Km, iar pe directia est vest 87 Km. Parcul cuprinde si o parte din muntii Rocky Mountain, altitudinea sa medie fiind de 2.440 m; punctul cel mai inalt este Eagle Peak - 3.462 m. Numele parcului provine de la Fluviul Yellowstone. Inclus in lista Patrimoniului UNESCO in 1978, parcul este renumit prin prezenta izvoarelor termale si numeroase geizere, multe dintre ele deosebit de spectaculoase. Parcul include munti impaduriti, lacuri, rauri, canioane; Lacul Yellowstone este unul dintre cele mai intinse lacuri de altitudine din America de Nord.

 

Atractii Yellowstone Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
NIAGARA
 

Una dintre cele mai importante atractii turistice din America de Nord - Cascada Niagara este un ansamblu de caderi de apa situate la granita dintre Statul New York din SUA si Provincia Ontario din Canada. Lacul Erie este legat cu Lacul Ontario prin Raul Niagara cu o diferenţă de nivel de circa 58 m, cursul apei fiind despartit in doua brate de Insula Goat (Insula Caprelor). In zona nord americana cascada are o latime de de 363 m, apele cascadei cazand de la 21 m inaltime, iar in zona canadiana avand o latime de 792 m (in forma de potcoava) cu o inaltime a caderii de apa de 51 m. Cascada se afla intr-un continuu proces de eroziune, prin captarea unei parti a raului Niagara si dirijarea apei la o hidrocentrala, s-a redus debitul apei ce traverseaza cascada, diminuand din frumusetea ei, in schimb a fost incetinit procesul de eroziune. Debitul de apa atinge in medie 4.200 m/s pe an, aproape dublu decat debitul Rinului. Din anul 1880 zona este deschisa pentru turism, in 1885 Statul New York constituie partea americana ca Parcul National Cascada Niagara, iar in 1886, Canada constituie zona din partea sa deasemeni in parc national.

 

Atractii Niagara Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
DEATH VALLEY
 

Death Valley este o zona desertica din sud vestul SUA aflata in Desertul Mojave si este zona cea mai uscata, cea mai joasa si cea mai fierbinte din America de Nord ce isi justifica pe deplin numele - Valea Mortii. Badwater este locatia cea mai joasa din intreaga America de Nord, avand altitutidinea de -85,5 m si situat la circa 136 Km de Mount Whitney - punctul cel mai inalt cu altitudinea de 4.421 m.Death Valley detine recordul cu cea mai ridicata temperatura 56,7° C, inregistrata la Furnace Creek (10 iulie 1913) cu doar putin fata de recordul detinut de Aziziya, Libia - 57,8° C. In est, Death Valley este marginita de muntii Amargosa Range iar in vest de Panamint Range; in nord se gasesc muntii Sylvania, iar in sud muntii Owlshead. Desi extrem de neprietenoasa, zona a devenit o atractie de prim rang in randul turistilor.

 

Atractii Death Valley Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
MIAMI
 

Aparut ca localitate in 1566, adapostind la inceputurile sale o misiune spaniola si mai apoi un puternic fort de aparare - Fort Dallas, Miami cunoaste un puternic boom urban si economic incepand cu anul 1920.Supranumit si The Magic City, Miami situat in zona de coasta de la Oceanul Atlantic face parte din randul oraselor importante din sud estul Floridei. Miami, centru financiar, economic, comercial, al modei si divertismentului este si un important centru turistic si cultural. In Miami isi au sediul numeroase banci, sedii de companii si studiouri de televiziune. 
Portul Orasului Miami este unul dintre porturile de croaziera de prim rang si unul dintre marile porturi de pasageri din lume. Cateva dintre atractiile orasului sunt Vechea Manastire Spaniola, Muzeului Holocaustului, Castelul de Coral, Piscina Venetiana, Muzeul si Gradinile Viscaya, Acvariul, Muzeul de Arta, Biserica St. Bernard de Clairvaux, Gradina Tropicala Fairchild si un interesant Muzeu al Copiilor.

 

Atractii Miami Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
LOS ANGELES
 

Intemeiat in 1781, Los Angeles numit frecvent si L.A. este cel mai mare oras din Statul California si al doilea ca marime a populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York. Numele initial a fost El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles. Los Angeles oras cosmopolit este si unul dintre cele mai importante centre culturale, stiintifice, educationale, tehnologice si comerciale ale lumii. Los Angeles a fost gazda a doua editii a Jocurilor Olimpice in 1932 si 1984. Infiintarea dupa 1913 a marilor studiouri cinematografice de la Hollywood a declansat o explozie a dezvoltarii orasului si afacerilor, Los Angeles devenind liderul mondial al producerii si difuzarii mijloacelor de divertisment: film, televiziune, muzica si supranumit si Capitala divertismentului mondial.

 

Atractii Los Angeles Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
WASHINGTON
 

Washington, capitala Statelor Unite ale Americii, constituie de unul singur Districtul Columbia (DC) si este a zecea cea mai populata zona metropolitana a tarii. In Washington se afla Casa Alba - sediul Presedintiei, Capitoliul - sediul Congresului federal, iar in aproprierea sa se afla Pentagonul - sediul Departamentului american al apararii. Washington este si un oras turistic important, adapostind printre altele monumentele fostilor presedinti Lincoln, Jefferson si Washington, Memorialul veteranilor din Corea, Memorialul veteranilor din Vietnam sau Memorialul Albert Einstein. 
In Washington se afla o serie de muzee de prestigiu printre care: Muzeul National de Istorie Americana, Muzeul National de Stiinte Naturale, Muzeul Hirshhom, galeriile Sackler si Freer, Institutul Smithsonian, Galeriile Nationale de Arta. In buna traditie a marilor orase ale lumii in Washington se afla si un China Town. Proiectat de arhitectul francez Pierre Lenfant, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, a fost primul oras construit special pentru a indeplini functia de capitala. Situat in Districtul Columbia, pe Raul Potomac, Washington este capitala unei uniuni federale de 50 de state.

 

Atractii Washington Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
17 MILES DRIVE
 

Circuitul 17 Miles Drive, poate cea mai cunoscuta atractie din regiune, un scenic drive de 17 mile la intrarea in Carmel dinspre Big Sur. Este un drum ingust care merge de-a lungul coastei Oceanului Pacific si ofera cateva atractii unice; printre cele mai spectaculoase se numara The Lone Cypress si Carmel Highlands & the Mission - leaganul artei Californiene, locul unde foarte multi artisti isi petrec vacanta, un loc perfect pentru iubitorii de arta, cu foarte multe galerii si expozitii. Pe traseul 17 Miles Drive se afla cel mai fotografiat copac din lume, un Cypress (Cupressus macrocarpa) crescut pe o stanca ce se inalta direct din ocean.

 

Atractii 17 Miles Drive Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 
 
 
DISNEYLAND ANAHEIM
 

Deschis in iulie 1955 si construit sub atenta supraveghere a lui Walt Disney, Parcul Disneyland din Anaheim este cel mai vechi parc Disney. Numit si "cel mai fercit loc de pe Pamant" acesta este una dintre cele mai importante atractii turistice ale SUA, avand anual peste 15 milioane de vizitatori. Disneyland se desfasoara pe o suprafata de 34 ha si este acel loc minunat unde copiii dar si adultii pot intra in lumea de basm a castelelor si printeselor, pot explora jungla, desertul sau chiar calatori in Cosmos, toate in cadrul celor opt parcuri tematice- Main Street, Tomorrowland, Fantasyland, Frontierland, Adventureland, New Orleans Square, Critter Country sau Mickey‘s Toontown. In ultimii parcul a devenit al doilea cel mai vizitat parc de distractii din lume.

 

Atractii Disneyland Anaheim Statele Unite ale Americii - vezi vacantele

 

 

Sursa: CLICK

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.