Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Acer Predator Triton 900 review: o navă spaţială „de gaming”


Recommended Posts

quMNicd.png

 

De câţiva ani deja, Acer livrează în gama Predator pe lângă obişnuite laptop-uri de gaming şi câteva modele mai... speciale. Acestea nu sunt obligatoriu dedicate publicului larg, fiind extrem de scumpe, dar cu performanţă pe măsură, cu design-uri unice şi una sau două funcţii mai speciale. Predator Triton 900 este unul dintre cele două modele mai „excentrice” din gama de laptop-uri de gaming ale producătorului taiwanez din 2019, o adevărată „navă spaţială” atât la exterior, cât şi la interior.

Prezentare

Fiind un laptop din gama Predator Triton, ştiam deja la ce să mă aştept. Această serie este caracterizată de componente puternice într-un corp subţire, iar modelul de faţă nu dezamăgeşte la capitolul specificaţii hardware. Este un laptop cu „de toate”, de la un monitor 4K impresionant, la procesorul Intel Core i7 de top şi la cipul grafic RTX 2080 standard, nu din gama Max-Q cu performanţă limitată.

Dar specificaţiile nu sunt totul atunci când vorbim despre Triton 900. Acesta nu este un laptop „de gaming” şi atât, fiind echipat cu un monitor rabatabil şi mobil, utilizatorii putând controla gradul de înclinare al acestuia, distanţa la care stă de utilizator, sau chiar să îl rotească într-o poziţie aproape plată, cu o mică înclinare, pentru a-l putea folosi pentru desenat. Laptop-ul nu vine însă echipat cu un stylus, însă faptul că are pre-instalat Microsoft Ink sugerează că ar putea fi ataşat unul în cazul în care laptop-ul este folosit şi la design sau editare grafică, pe lângă gaming.

 

XfPAgSx.png

De fapt, acest laptop pare a fi unul dintre puţinele pe care le-aş putea recomanda şi pentru alte activităţi în afară de gaming. Ba chiar aş putea spune că ar fi păcat ca un astfel de computer să fie folosit NUMAI pentru rularea de jocuri, întrucât există soluţii mai ieftine la fel de capabile. Adevăratul avantaj al lui Triton este însăşi construcţia ieşită din comun.

Spuneam că are un corp subţire, însă asta nu înseamnă că au fost făcute multe compromisuri. Întrucât avem de a face cu un laptop cu ecran de 17”, există destul spaţiu pentru integrarea tutuor port-urilor necesare. Avem 3 USB-uri Type-A pe laterale, jack-uri separate pentru căşti şi microfon, un port USB Type-C standard şi unul Thunderbolt 3, port Ethernet şi nu în cele din urmă un HDMI şi un DisplayPort. Având în vedere că şi port-urile Type-C permit conectarea de monitoare, avem 4 port-uri pe care acestea pot fi ataşate.

Ecranul 4K este acoperit cu sticlă, dar din păcate acesta nu vine şi cu o foaie de calibrare din fabrică. Ochiometric, acesta afişează culori foarte bune, iar faptul că există o variantă a lui Triton 900 în gama Concept D cu toate certificările necesare, sugerează că monitorul poate fi calibrat acasă pentru utilizarea în spaţiul profesional.

Pentru a putea răci procesorul şi cipul grafic, Acer a ales din nou să mute tastatura în partea de jos a laptop-ului, lăsând un spaţiu generos pentru cooler. Ventilatorul de pe procesor şi ţevile din cupru care transportă căldura de la cipuri spre cooler sunt vizibile deasupra tastaturii printr-un geam de sticlă. Din păcate, asta înseamnă că tastatura şi mousepad-ul sunt îngrămădite pe orizontală la marginea de jos.

Un lucru ieşit din comun pe care nu l-am mai întâlnit pe alt laptop este un port USB rabatabil, care poate găzdui un „dongle”. Fie că vorbim despre adaptorul de la mouse, fie de la un gamepad sau un cititor mic de card-uri, acestea pot rămâne conectate, chiar şi atunci când laptop-ul este introdus într-o geantă pentru transport, fără pericolul că pot fi rupte. Desigur, întrebarea rămâne cine este dispus să plece cu „bestia” la pachet, întrucât vorbim totuşi despre un laptop mare şi greu, care are o „cărămidă” de alimentare de 330W, la rândul ei imensă.

Specificaţii

Ecran: 17,4”, 4K (3.840 x 2.160 pixeli), 60 Hz, G-SYNC, touchscreen, rabatabil

CPU: Intel Core i7-8750H @ 2,2 GHz (boost până la 4,1 GHz)

GPU: Intel UHD Graphics 630 + NVIDIA GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6

RAM: 32 GB DDR4

SSD: 1 TB NVMe (2 x 512 GB RAID0)

Sunet: Stereo

Conectivitate: Wi-Fi 802.11ac, 2 x USB 3.0 Type-A, , 1 x USB 2.0 Type-A, 1 x USB 3.1 Type-C, 1 x Thunderbolt Type-C, 1 X HDMI 2.0, 1 x DisplayPort, 2 x jack 3,5 mm, 1 x Ethernet (RJ-45)

Alte dotări: tastatură iluminată RGB

Acumulator: 4.670 mAh, 4 celule (alimentator 330 W)

Greutate: 4,5 kg

Sistem de operare: Windows 10 Home

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tendoi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.