Jump to content

"Hagi, erou imediat. Ce mod de a te prezenta!". Presa belgiană l-a ridicat în slăvi pe Ianis, după ce a înscris la prima atingere de balon pentru Genk


cedrykk
 Share

Recommended Posts

Ianis Hagi (20 de ani) a avut parte de un debut excelent la Genk, vineri, marcând golul decisiv al echipei sale, la chiar prima atingere de balon. Campioana s-a impus cu 2-1 în faţa lui Kortrijk, iar performanţa românului nu a trecut neobservată de presa belgiană.

Fostul decar de la Viitorul Constanţa a început meciul din prima etapă a campionatului din postura de rezervă, iar Felice Mazzu a decis să îi acorde debutul într-o partidă oficială în minutul 74, când l-a introdus în locul lui Nygren. Românul a punctat două minute mai târziu, reuşind golul decisiv după o acţiune personală a lui Ito. Gică Hagi a privit bucuros, din tribună, prima reuşită a fiului său la Genk.

Presa belgiană a remarcat impactul imediat al lui Ianis Hagi, iar titlurile laudative la adresa românului nu au întârziat să apară.

“Hagi, erou imediat. Achiziţia record a lui Genk a înscris primul său împotriva lui Kortrijk”, au titrat cei de la hln.be, care au continuat: „Câştigător de partidă de la prima atingere a balonului. Ce debut pentru Ianis Hagi! Tatăl Gheorghe a sărbătorit golul din tribune. Mazzu şi Genk încep campionatul cu o victorie muncită”.

„Debut de vis pentru Hagi la Genk, care înscrie golul victoriei în ultimul sfert de oră”, a notat şi voetbalnieuws.be, care a adăugat: “Genk a revenit pe tabelă graţie debutului de vis al lui Hagi. Cu 15 minute înainte de final, a fost introdus în teren şi a înscris aproape imediat, făcând 2-1 cu un şut din apropierea porţii”.

“Ce mod de a te prezenta! Ianis Hagi înscrie la prima atingere şi îi aduce victoria lui Genk”, au scris şi cei de la sporza.be, care l-au desemnat pe român omul meciului: “Cu 16 minute înainte de final, Felice Mazzu a introdus în teren noua achiziţie, iar fiul lui <Maradona din Carpaţi> a strălucit imediat“.

Ianis Hagi a sosit la Genk în această vară, de la FC Viitorul. Românul a debutat într-un meci oficial cu Kortrijk, după ce, în partida din Supercupa Belgiei, contra lui KV Mechelen, scor 3-0, a fost rezervă neutilizată.

Următorul meci al lui Genk va avea loc pe 3 august, pe terenul lui Mechelen, în runda a doua din campionatul belgian. Formaţia lui Ianis Hagi va evolua direct în grupele Ligii Campionilor, în luna septembrie.

sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.