Jump to content

Audi plănuiește o serie de SUV-uri de performanță: RS Q8 debutează în aceast an și deschide o noua eră în portofoliul constructorului german


cedrykk
 Share

Recommended Posts

554024l-610x390-b-662312c3.jpg

 

Divizia de performanță Audi Sport are în plan o gamă completă de SUV-uri de performanță. Primul model aflat pe lista nemților este RS Q8. Noua versiune a SUV-ului coupe va fi lansată în cursul acestui an, iar conform zvonurilor, RS Q8 va miza pe un sistem plug-in hybrid de propulsie.

Audi Sport, divizia de performanță a constructorului german, a pregătit o serie de surprize majore pentru fani. Oliver Hoffmann, directorul general Audi Sport, a declarat că în următoarele 12 luni vom vedea cum portofoliul constructorului german va include o serie de SUV-uri de performanță.

Primul model pe lista nemților este RS Q8, SUV pe care îl vom vedea în premieră în cursul următoarelor luni. Conform unor voci apropiate companiei, SUV-ul de performanță va miza pe aceeași propulsie hibridă pe care o găsim în prezent sub capota lui Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Este vorba despre un ansamblu format dintr-un motor V8 de 4.0 litri și un motor electric, care generează 680 de cai putere și un cuplu de 850 Nm.

"Trebuie să mărim portofoliu, iar segmentul SUV este cel care înregistrează cele mai mari creșteri. Există o mulțime de cereri din partea clienților în segmentul lui RS Q8, model pe care îl lansăm în cursul anului curent", a declarat Oliver Hoffmann.

De asemenea, Q3 și Q3 Sportback vor primi versiuni de top RS. Conform acelorași surse, ambele SUV-uri compacte vor fi echipate cu motorul de 2.5 litri cu cinci cilindri capabil să ofere circa 420 de cai putere.

Voci apropiate companiei spun că și actualul Q7 facelift, dar și viitorul Q5 facelift vor beneficia de tratamentul RS.

sursa

Edited by cedryk public enemy
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.