Jump to content

Iniţiativă cetăţenescă la nivel UE: „Să punem capăt erei plasticului în Europa”!


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

image.thumb.png.0967209be12d92c3e505d7ae7d926f1d.png

 

O propunere de inițiativă cetățenească intitulată „Mettons fin à l’ère du plastique en Europe” a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

 

Obiectivul iniţiativei este următorul: „Invităm Comisia Europeană să revizuiască Directiva privind impactul anumitor materiale plastice asupra mediului, cu scopul de a interzice toate materialele plastice de unică folosință în Europa.”

 

Obiectivele propunerii de inițiativă cetățenească sunt următoarele: „La 10 mai, Uniunea Europeană depășise deja limita resurselor pe care planeta i le poate oferi. Cu toate acestea și în ciuda rapoartelor științifice care subliniază nevoia urgentă de a acționa, Europa nu își schimbă în profunzime modelul. Plasticul este simptomatic pentru acest refuz obstinat de a se confrunta cu faptele, ceea ce este incompatibil cu imperativele mediului. Prin urmare, solicităm interzicerea tuturor ambalajelor și sticlelor de plastic până în 2027, astfel încât să poată fi puse în aplicare măsuri concrete pentru a se respecta limitele resurselor noastre.”

 

www.lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.