Jump to content

Cum arată Nokia 9 PureView şi configuraţia sa cu 5 camere foto, văzute la interiorul carcasei


Swerzie
 Share

Recommended Posts

Anuntat in luna februarie a acestui an, Nokia 9 PureView a fost primul smartphone de pe piata cu cinci camere foto la partea din spate. 

 

Cu o configuratie mai degraba potrivita pentru 2018, Nokia 9 PureView a venit echipat cu chipestul Snapdragon 845, sugerand ca dispozitivul a petrecut mult timp in laboratoarele de testare. Chiar si in aceste conditii, telefonul nu a reusit sa impresioneze foarte tare cu performantele sale foto, dezvoltatorul HDM Global lucrand deja la o noua versiune - Nokia 9.1 PureView - cu hardware mult mai imbunatatit. 

 

Intre timp, curiosii care vor sa vada cum arata sub capacul de protectie configuratia penta-camera a lui Nokia 9 PureView nu trebuie decat sa urmareasca disectia facuta pe canalul de YouTube JerryRigEverything.

 

 

 

 

Incadrat la gama high-end, Nokia 9 Pureview ingramadeste foarte multa tehnologie intr-un spatiu ingust, indepartarea capacului aplicat prin lipire expunand multe alte componente de asemenea fixate cu adeziv, complexitatea designului fiind cat se poate de evidenta. Chiar daca nu imposibil de reparat, Nokia 9 PureView impune atentia deosebita la extragerea componentelor modulare, panglicile folosite pentru conectarea la placa electronica fiind usor deteriorate. Din pacate, pentru inlocuirea acumulatorului telefonul trebuie dezasamblat aproape complet, adezivul puternic ingreunand extragerea de pe placa electronica.

 

nokia-9-teardown.jpg?height=360&width=640

 

O particularitate interesanta pentru Nokia 9 PureView este folosirea tehnologiei heatpipe pentru distribuirea caldurii generate de chipest si acumulator pe o suprafata cat mai ampla a carcasei, transferul termic fiind inlesnit prin aplicarea de pasta termoconductoare in punctele cele mai fierbinti. 

 

Avand in vedere efortul depus pentru proiectarea modelului actual, nu putem spera decat ca succesorul Nokia 9.1 PureView sa fie si mai bun, zvonurile circulate pana acum indicand folosirea chip-ului Snapdragon 855 in pereche cu conectivitate 5G si noi camere foto. 

Sursa

Edited by AIM shade
Link to comment
Share on other sites

  • Tendoi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.