Jump to content

Dăncilă a demis-o pe Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Dăncilă a demis-o pe Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei. Ministrul îi bate obrazul: "M-aş fi aşteptat la o explicaţie. Nu mai avem ce discuta"


 

646x404.jpg

 

 

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei după declaraţiile pe care le-a făcut recent într-o emisiune televizate, legate de cazul fetelor răpite şi ucise în Caracal. Ecaterina Andronescu susţine că a aflat vestea de la televizor. „M-aş fi aşteptat la o explicaţie. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce discuţie să mai am“, a spus Andronescu, la Digi 24.

 

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod. La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

 

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educaţiei îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii“, a anunţat Viorica Dăncilă pe Facebook. Ecaterina Andronescu: M-aş fi aşteptat la o explicaţie „Eu eram într-o şedinţă. Încercam să rezolvăm nişte probleme curente pe care le avem. Aş vrea să explic. Intenţia mea era de a spune că dacă părinţii nu le spun, noi la şcoală avem obligaţia de a-i ajuta pe copii să se ferească de rău-făcători. Să demarăm o campanie în şcoli. Intenţia mea nu era de o acuza pe Alexandra sau pe părinţi. Niciun moment nu am gândit aşa. Nu sunt genul acesta de om. Eu cred că şi şcoala trebuie să-i înveţe pe copii să se protejeze“, a explicat Ecaterina Andronescu.  Întrebată dacă va avea o discuţie cu Viorica Dăncilă, ministrul demis al Educaţiei a spus: „M-aş fi aşteptat la o explicaţie. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce discuţie să mai am“.  Întrebată dacă premierul a avut şi alte motive pentru a o demite, Ecaterina Andronescu a răspuns: „Are sens să discut alte subiecte?“.  Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, pe parcursul emisiunii de la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei“ fetiţele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al  şcolii să fie mult mai responsabili. "Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină", a declarat ministrul Educaţiei.

 


Sursa: adevarul.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.