Jump to content

Banca Naţională a anunţat noile valori pentru indicii ROBOR


.Aku
 Share

Recommended Posts

Românii cu credite de consum primesc o lovitură chiar înainte de weekend. Banca Naţională a anunţat noile valori pentru indicii ROBOR. Cei cu credite ipotecare răsuflă deocamdată uşuraţi.

 

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut vineri la 3,08% pe an, de la 3,04% cu o zi în urmă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).  La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99%, în timp ce la 2 august 2018 consemna o valoare de 3,47%.

 

ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare în lei cu dobânda variabilă, a rămas la valoarea de 3,19%, cât a raportat joi BNR, ROBOR la 9 luni a coborât uşor la 3,28% (3,29% joi), iar indicele ROBOR la 12 luni a scăzut la 3,33% pe an, cu 0,01 puncte procentuale mai puţin faţă de joi.

 

Preluat de pe: lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.