Jump to content

George Simion a lansat mişcarea politică România Mare în Europa


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru romania mare in europa

 

 

 

Cunoscutul activist civic și militant pentru Unirea Basarabiei cu România, George Simion, şi-a lansat duminică la București mișcarea politică de orientare conservatoare „România Mare în Europa”, împreună cu cei care i-au fost alături la Marșul Centenarului și i-au susținut candidatura pentru Parlamentul European și în prezența mai multor conștiințe publice marcante din istoria românească postdecembristă. 

 

„O mișcare politică pentru unitatea românilor din țară și de pretutindeni va fi lansată duminică la București, sub genericul „România Mare în Europa”. Congresul de constituire a avut loc la ora 13:00, la Sala Dalles (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 18). La eveniment au participat sute de membri fondatori, atât din societatea civilă, cât și din mediul de afaceri.

 

Claudiu Târziu, jurnalist, scriitor, editor și antreprenor cultural; Zoe Rădulescu, profesor, fost deținut politic, fiica legendarului lider al rezistenței armate anticomuniste din Dobrogea, Gogu Puiu; Maria Arvinte, medic pediatru din Republica Moldova, membru al unei familii de deportați; Ana Maria Cristian, studentă stabilită în Anglia; Codin Coman, antreprenor, formator, consultant; Valentin Roman, realizator de filme de documentare, scriitor; Cătălin Mihai, informatician, activist civic și George Simion, istoric, antreprenor, scriitor vor lua cuvântul la Congresul de constituire a mișcării politice.

 

Unificarea spirituală și de facto a românilor, crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate, sprijinirea familiei românești și a capitalului autohton sunt câteva dintre obiectivele mișcării politice care, ulterior, se va transforma într-un partid de orientare conservatoare, profil inexistent în ofertele politice din ultimii 30 de ani. Denumirea, statutul, programul detaliat și conducerea partidului care va reseta scena politică din România vor fi anunțate public ulterior.

 

Valorile pe care se fundamentează mișcarea politică au ca elemente centrale familia, națiunea, credința creștină și libertatea, iar ca principii, „România Mare în Europa” se va axa asupra principiului unionist, al proprietății private, al recursului la tradiție, meritocratic și al spiritului de sacrificiu.

 

 

SURSE: Active NewsAdevărulCurierul NaţionalInfoPrutTimpulGazeta de Sud.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.