Jump to content

Primarul Capitalei anunță taxă pentru mașinile înmatriculate în afara Bucureștiului: amenzile pentru lipsa vinietei vor fi de la 1.500 la 2.000 de lei


.Vlad
 Share

Recommended Posts

615652l-475x303-b-9b79d372.jpg
 

Primarul Gabriela Firea a propus o vinietă electronică pentru circulația în București a autoturismelor înmatriculate în alte orașe sau state, dar și pentru cele poluante din București și Ilfov care tranzitează centrul Capitalei. Amenzile pentru lipsa rovinietei vor fi de la 1.500 la 2.000 de lei. Dacă proiectul va fi aprobat, măsurile ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.
 

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei.

 

Vinieta electronică pentru circulația rutieră pe drumurile publice din București va fi introdusă după cum urmează, conform Primarului General al Bucureştiului:

Pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Capitala, se va achiziționa vinieta electronică Oxigen-B (București) de acces pentru o zi care va costa 10 lei, iar pentru un an - 1.900 lei.
 

Dacă autoturismele înmatriculate în alte orașe sau țări sunt și cu grad ridicat de poluare, adică Non euro, Euro 1, Euro 2 vor fi complet interzise în centrul Capitalei. Excepție fac doar mașinile din județul Ilfov unde în cea mai mare parte locuiesc tot bucureșteni și reprezintă zona metropolitană a Capitalei.

 

Pentru autovehiculele din țară precum și cele înmatriculate în Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu normă de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urmă achiziţionării unei viniete electronice de tip Oxigen-C (adică Centru) adică 75 de lei/lună și 900 lei pe an.
 

A doua măsură se referă la autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, cu grad mare de poluare: Non Euro, Euro 1, Euro 2, care, ca și cele înmatriculate în alte orașe sau state, vor fi interzise în zona centrală a Capitalei.
 

Amenzile pentru circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei, vor fi de la 1.500 la 2.000 lei.


Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.