Jump to content

Asociația Elevilor avertizează: Măsura adoptată de Guvern va crește abandonul școlar


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

La început de an școlar, Asociația Elevilor avertizează: Măsura adoptată de Guvern cu privire la navetă va crește abandonul școlar

 

YjJkMTllNWU0OWZkMTIwMGJmMTI2OTg4NjU2NTI=

 

 

Asociația Elevilor din Constanța susține că Hotărârea adoptată luni de Guvern, care vizează decontarea transportului județean al elevilor, va duce la o creștere a abandonului școlar, deoarece plafonează în continuarea plata navetei, informează Mediafax. 

 

Asociația Elevilor din Constanța susține, într-un comunicat remis presei luni, că Guvernul plafonează în continuare naveta elevilor și că Hotărârea adoptată de Executiv este ilegală.

 

„Guvernul plafonează în continuare naveta elevilor, în ciuda semnalelor constante din teritoriu privind situația problematică a decontării navetei elevilor generată de tarifele maximale la transportul județean, fapt ce a dus la decontarea parțială a navetei, în unele cazuri, sau chiar nedecontarea acesteia. În ședința de Guvern de astăzi, 9 septembrie a.c., Guvernul României a aprobat o hotărâre de guvern ilegală, ce are ca obiect prelungirea Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevăzut la alin. (3) al art. 84 din Legea educației naționale nr. nr. 863/2016, deși aceasta a rămas, încă de pe 28 iunie, fără temei legal”, se arată în comunicatul asociației.

 

Asociația Elevilor: Hotărârea adoptată de Guvern va duce la creșterea abandonului școlar

„Ca urmare, Guvernul României a adoptat astăzi (luni- n.r.) o hotărâre nelegală atât din punct de vedere a legislației românești, cât și din punct de vedere al concordanței cu normele europene. Mai mult, considerăm că măsura adoptată va crește rata abandonului școlar și, în consecință, a ratei părăsirii timpurii a școlii, calculată de către Comisia Europeană ca fiind 16,1% în România la momentul actual”, se mai arată în comunicat.

 

Potrivit Asociației Elevilor, problemele cu decontarea transportului județean au apărut în 2016, când Guvernul a introdus tarifele maximale pentru operatorii de transport. Reprezentanții elevilor susțin că operatorii de transport nu au respectat tarifele impuse de Guvern, deoarece costul lor de producție era mai mare decât cel din actul normativ, astfel că s-a ajuns în situația în care școlile fie decontau doar parțial, fie nu decontau deloc transportul.

 

Asociația Elevilor din Constanța a dat în judecată Guvernul, Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării Regionale

„Știm că sistemul educațional din România este, de ceva vreme bolnav. Știm că a primit lovituri peste lovituri, venite ca efect al incompetenței guvernărilor din ultimii ani, care n-au avut pic de strategie, pic de planificare, pic de viziune față de direcția în care acesta ar trebui să meargă, față de medicamentele de care are nevoie.

 

Totuși, am sperat că, printr-o minune, el se va face bine. Astăzi am asistat la ultima lovitură de care mai avea nevoie ca să putem constata anul decesului. 2019.

 

Niciodată în istorie nu s-au luat atât de multe măsuri cu scopul de a destabiliza un sistem care era ultima speranță a unei țări deja împotmolite. Nu pot decât să spun condoleanțe. În aceeași zi în care elevii țineau doliu pentru educație, Guvernul a omorât-o pe bune”, a declarat Andrei-Mihai Tănase, președintele AEC.

 

Asociația Elevilor din Constanța a dat în judecată, în 28 august, Guvernul, Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării Regionale pentru anularea Hotărârii de Guvern din 2016 prin care au fost introduse tarifele maximale la tranport.

 

 

Sursa: digi24.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.