Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cât de expus ești ca român la radiații electromagnetice și cum limitezi efectele


Madalin
 Share

Recommended Posts

AmMGInJ.jpg

 

Sunt 62 de orașe din România monitorizate în permanență ca să știi nivelul de radiații electromagnetice. Poate că te sperie subiectul, mai ales acum când ne pregătim pentru 5G, dar motivele pentru care te-ai teme sunt destul de limitate. Vestea mai bună e că poți face câteva lucruri ca să limitezi expunerea.

 

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a prezentat recent câteva statistici interesante cu privire la expunerea la radiații electromagnetice. În prezent, autoritatea monitorizează intensitatea câmpului electromagnetic prin 150 de senzori ficși de monitorizare în bandă largă. Sunt amplasați în București și alte 62 de orașe din țară. Aceștia sunt plasați în exterior, în spațiile publice în vecinătatea cărora există multiple surse de emisii radio.

 

ANCOM a prezentat statisticile de acum cu ocazia conferinței „5G – tehnologia ca vector al progresului”. Cristin Popa, director executiv ANCOM, a spus că monitorizarea se face în preajma spitalelor, a școlilor și în locuri aglomerate. Totodată, pe lângă senzorii ficși, autoritatea recurge și la senzori mobili. Măsurătorilor sunt făcute o dată la 24 de ore și ANCOM susține că sunt realizate peste 1.000 de măsurători anual.

Toate datele sunt făcute publice pe site-ul Monitor EMF. Toate rezultatele se încadrează fără excepţie în limitele legale, inclusiv cele făcute după punerea în funcțiune a primelor stații 5G din România.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.