Jump to content

Cod Rutier 2019. Ce atribuții au polițiștii locali în regimul rutier. Când îi pot opri și amenda pe șoferi


Madalin
 Share

Recommended Posts

7G4DnLx.jpg

 

Din 2011, Poliția Comunitară s-a reorganizat, lucru știut de puțini. Ce atribuții au agenții din această structură? Când îi pot opri și amenda pe șoferi? Ce spune Codul Rutier?

 

Cod Rutier 2019. Ce atribuții au polițiștii locali în regimul rutier

În 2011, odată cu reorganizarea Poliției Comunitare, agenții din această structură au primit noi atribuții, știute nu de mulți. O noutate, pentru unii, este reprezentată de faptul că au responsabilitatea inclusiv în domeniul circulației, adică au atât dreptul să sancționeze anumite încălcări ale Codului Rutier, cât și să asigure fluența circulației în aria teritorială de competență.

 

Conform Legii nr. 155/2011, polițiștii locali au dreptul să constate contravenții și să aplice amenzi pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, accesul interzis ori parcarea mașinilor. Totodată, au dreptul să dispună măsuri de ridicare a automobilelor staționate neregulamentar.

Când îi pot opri și amenda pe șoferi

Agenții de poliție din această structură mai pot da amenzi de circulație și pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă și accesul pe anumite porțiuni de drum. Mai mult, ei pot constata contravenții și aplica sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la circulația în zona pietonală, rezidențială, în parcuri și zone de agrement, dar și pe locurile de parcare adaptate, semnalizate și rezervate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.