Jump to content

A fost înfiinţat Sistemul Informatic Naţional pentru Adopţie!


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

Image result for Sistemul Informatic Naţional pentru Adopţie!

 

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, înființarea Sistemului Informatic Național pentru Adopție (SINA). Proiectul vine în sprijinul celor care vor să adopte copii și are ca obiectiv general realizarea unui sistem informatic care să continue procesul de simplificare administrativă și de debirocratizare în domeniul protecției copilului și adopției și să faciliteze comunicarea persoanelor interesate cu toate instituțiile cu atribuții în domeniu. 

 

Concret, sistemul informatic va asigura, în timp real, accesul potențialilor adoptatori la informații actualizate cu privire la reglementările, procedurile, standardele și etapele necesare pentru adopția unui copil și va oferi posibilitatea comunicării online cu instituțiile din domeniul protecției copilului și adopției, prin descărcarea și încărcarea de formulare și un serviciu de suport tip helpdesk, sistemul fiind astfel adus la nivelul 4 de sofisticare, din 5 câte există la nivel european.

 

SINA va permite constituirea unui dosar electronic al copilului, care va cuprinde informații referitoare la toate etapele parcurse de acesta în procesul de adopție, inclusiv cele premergătoare acesteia, de prevenire și protecție specială, precum și monitorizarea post-adopție.

 

Totodată se va crea un cadru de interoperabilitate cu alte instituții implicate în domeniul adopției și în activitățile premergătoare acesteia, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției.

 

www.lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.