Jump to content

Psihoanatomia [#6 - Introducere]


Andrada
 Share

Recommended Posts

GLEZNELE inseamna motivatie, iar aceasta motivatie o putem defini drept o preincalzire a ''betiei'' succesului, pe termen foarte scurt. Glezna dreapta reprezinta sediul esecului. Glezna stanga este semnul anxietatii. Anxietatea constituie unul dintre cele doua motoare ale motivatiei, celalalt fiind esecul. Orice insucces este un nou punct de plecare! Adevarata infrangere se gaseste in neimplinire. Acest lucru face ca gleznele luate impreuna, sa fie sediul simbolic, putem spune, al motivatiei.

 

GURA este echivalentul geloziei. Din punctul vostru de vedere, cum sunt persoanele geloase? Sunt acele persoane care vad decat ceea ce vreti sa le ascundeti, nu aud decat ceea ce ati omis sa le spuneti. Din acest punct de vedere, toti ghicitorii, astrologii, magicienii si multi alti clarvazatori sunt niste gelosi, dornici sa detina cu adevarat puterile pe care le au decat in teorie.

 

INCHEIETURILE MAINILOR

Incheietura mainilor le poti numi astfel: pe cea a mainii drepte - emotie, iar pe cea a mainii stangi - ratiune. Atunci cand te tii cu mana de incheietura dreapta, faci un gest proactiv. Cand te tii cu mana de incheietura stanga, faci un gest reactiv. Prin urmare, este o lupta intre decizia emotionala si decizia rationala.

 

LABELE PICIOARELOR 

Acestea se mai numesc ''aripi ale libertatii''. Libertatea fiind ca talentul; aspiram la ea, dar nu suntem mereu gata sa ne luptam ca s-o aparam. Laba piciorului drept corespunde libertatii, luciditatii, seninatatii si tolerantei. Reprezinta spiritul intreprinzator si pozitiv. Laba piciorului stang apartine revoltei, nonconformismului, provocarii si reprezinta spiritul imatur si rebel. (Sa nu cumva sa calci intai cu stangul...)

 

LIMBA - instinct de conservare

Alegerea cuvintelor este mai importanta decat alegerea armelor. Cuvantul a fost dintotdeauna motorul dialogului, unica arma eficienta impotriva violentei fizice.

 

MAXILARELE - tenacitate

Tenacitatea este cea mai frumoasa bijuterie a instinctului de supravietuire. Maxilarul inferior este sediul maniei, iar cel superior, al tenacitatii. Ai vazut pana acum o persoana care scrasneste din dinti? Plina de furie? Sunt niste indivizi mai tenaci decat boxerii.

 

MAINILE - comunicare

 

Nimeni nu-si poate comunica emotiile fara sa se ajute de miscarile mainilor. Si fara emotii, comunicarea este de-a dreptul insignifianta. 

Mana timpului: mana dreapta a dreptaciului masoara timpul care trece;

Mana spatiului: mana stanga a dreptaciului evalueaza spatiul util si necesar.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Andrada unlocked and locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.