Jump to content

Șoferii care rămân fără permis vor putea conduce în continuare. Proiect adoptat


Madalin
 Share

Recommended Posts

zfyidRe.jpg

 

Șoferii care sunt opriți în trafic de Poliția Rutieră și sancționați cu suspendarea permisului nu vor mai avea nicio grijă. Se vor putea întoarce la volan, asta după ce Senatul a votat modificarea legislativă care prevede că un conducător auto își poate alege perioada de suspendare a carnetului. 

 

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulii de circulaţie.

 

leagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale", arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

 

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu explică că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar "putea pierde pâinea" pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie.

 

 

"La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor", se mai arată în expunerea de motive.

 

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.