Jump to content

Razer lansează Blade 17 Pro, primul laptop de gaming cu ecran 4K la 120 Hz.


 Share

Recommended Posts

Razer a anunţat o nouă revizie hardware pentru seria sa de laptop-uri de gaming de top, modelul Blade Pro 17 urmând a fi livrat în curând şi într-o variantă cu ecran 4K la 120 Hz. Acesta este cel mai rapid monitor de rezoluţie UHD integrat până acum pe un laptop, însă hardware-ul intern sugerează că nu vei putea să rulezi jocuri noi la această rezoluţie cu un framerate atât de ridicat. Având în vedere însă faptul că Razer Blade Pro 17 este un laptop realizat şi pentru productivitate, monitorul cu frecvenţă mai înaltă ar putea fi mai odihnitor pentru ochii utilizatorilor în utilizare prelungită.

blade17-678-678x452.jpg?height=360&width

Blade Pro 17 4K UHD 120Hz va fi modelul pe care va trebui să îl comandaţi atunci când vă hotărâţi că vă doriţi cel mai puternic computer portabil produs de Razer. Acesta vine într-o singură configuraţie: cu ecran IPS 4K la 120 Hz, cum este sugerat şi în titlu, panoul său oferind o luminozitate de 400 nits şi compatibilitate 100% cu standardul de culoare AdobeRGB.

La interior, acesta integrează procesorul de top Intel Core i7-9750H, care atinge frecvenţe în boost la 4,5 GHz, un GPU GeForce RTX 2080 Max-Q cu 8 GB GDDR6, 16 GB memorie RAM (DDR4-2667, upgradabil la până la 64 GB) şi un SSD de 1 TB pe format NVMe PCIe 3.0 X4 (upgradabil până la 2 TB). Nu în ultimul rând, la capitolul conectivitate, Razer Blade Pro 17 4K pare să ofere cam tot ce ai putea avea nevoie: WiFi 6 de la Intel, Bluetooth 5, un port Ethernet de 2,5 Gbps, un port Thunderbolt 3, trei USB-uri 3.2 gen 2 Type-A, un port USB 3.2 Type-C, HDMI 2.0b, un card reader SD UHS-III şi jack pentru căşti.

bladepro17-2019-render-1-640.jpg?height=

Fiind un computer „profesional”, Razer a integrat în partea de sus un webcam şi o cameră infraroşu compatibilă cu Windows Hello, cât şi mai multe microfoane pentru comenzi vocale pentru asistenţi virtuali, sau apeluri audio la calitate îmbunătăţită, chiar dacă nu eşti în faţa laptop-ului.

Toate acestea sunt integrate într-un laptop de 19,9 mm grosime, cu greutate de 2,75 kg. Nu este tocmai uşor, pentru un laptop modern, însă având în vedere hardware-ul şi faptul că are un ecran de 17”, dar şi baterie de 70,5 Wh, era de aşteptat că vom avea de a face cu un laptop greu, chiar dacă la prima vedere acesta pare compact. Probabil că Razer se aşteaptă ca utilizatorii să îl folosească în special la birou, probabil în priză, întrucât nu vorbeşte prea mult despre durata de utilizare a bateriei. Un monitor 4K la 120 Hz cu siguranţă consumă multă energie.Având în vedere configuraţia hardware de mai sus, acest laptop nu avea cum să fie ieftin sau accesibil unui public foarte larg. Preţul de listă oficial pentru Razer Blade Pro 4K în Europa este de 4.000 euro.

 Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

  • Tendoi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.