Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Procedura de transfer a fizioterapeuților a fost recent aprobată!


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

Image result for colegiul fizioterapeutilor din romania

 

Fizioterapia este știința ce studiază mecanismele de acțiune ale factorilor fizici, cum sunt masajul, exercițiul fizic, împachetările, apa, lumina, căldura, electricitatea, și utilizarea acestora cu scop de tratare, recuperare și profilaxie în tratarea afecțiunilor organismului uman.

 

În Monitorul Oficial nr. 781/2019 a fost publicată Hotărârea nr. 11/2019 pentru aprobarea Procedurii privind transferul membrilor Colegiului Fizioterapeuţilor din România de la un colegiu teritorial la altul.

 

Hotărârea reglementează că transferul unui membru al Colegiului Fizioterapeuţilor din România de la un colegiu teritorial la altul se efectuează la solicitarea acestuia, în una dintre următoarele situaţii: în cazul schimbării locului principal de exercitare a profesiei și în cazul schimbării domiciliului, respectiv a reşedinţei, după caz.

 

Cererea de transfer va avea anexate obligatoriu următoarele acte:
a) copie de pe actul de identitate, care se prezintă şi în original pentru conformitate;
b) documente justificative, pe baza cărora se solicită transferul, în original sau în copie, cu prezentarea originalului pentru conformitate, după caz.

 

Cererea de transfer, însoţită de documentele prevăzute mai sus, se depune la colegiul teritorial unde fizioterapeutul este înscris, personal de către solicitant sau prin împuternicit, cu procură notarială specială, sau se transmite prin curier rapid, achitat de solicitant.

 

În termen de 15 zile de la data înregistrării cererii de transfer, preşedintele colegiului teritorial decide aprobarea sau respingerea motivată a transferului.

 

Trebuie menționat că înaintea eliberării notei de transfer, fizioterapeutul solicitant are obligaţia de a achita la zi cotizaţia datorată către colegiul teritorial de unde doreşte să se transfere. Cotizaţia plătită în avans se va vira către colegiul teritorial unde urmează să se transfere fizioterapeutul, făcându-se menţiune în nota de transfer.

 

Nota de transfer se întocmeşte în două exemplare originale; un exemplar va fi înmânat, sub semnătură, solicitantului, împuternicitului prin procură notarială sau va fi transmis prin curier rapid, cu plata la destinaţie. Nota de transfer poate fi însoţită, la cererea fizioterapeutului, de copii ale documentelor care au stat la baza acordării autorizaţiei de liberă practică.

 

Potrivit știrilor juridice, solicitantul va depune la colegiul teritorial unde doreşte să se transfere nota de transfer personal, prin împuternicit, cu procură notarială specială, sau se transmite prin curier rapid, achitat de solicitant.

 

www.lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.