Jump to content

Ce este avocatura de business? - Cu Avocat Gabriela Petrea


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Atunci când avocatura de business îți fură viața, dar tu te încăpățânezi să înveți ceva din asta. Povestea avocatului Gabriela Petrea

 

 

avocat-gabriela-petrea-portret-avocatura


 

Portretul acesta este aparte pentru că va frustra mulți oameni. Și mai este aparte pentru că a reprezentat o lecție chiar și pentru mine. Portretul acesta nu este numai despre un avocat care a muncit 8 ani pentru mari case de avocatură și care a plecat mâncând pământul către altceva, ci și despre omul care se lasă călcat în picioare pentru statut, bani, despre omul condus de frici și de idealuri egotice, dar care, la un moment dat, spune STOP. E viața mea și mi-o vreau înapoi!
 

Fix de ziua ei, Gabriela ne-a făcut cinste cu o ciocolată caldă și un ceai. Ca urmare a materialului publicat recent de Avocatura.com, Gabriela s-a decis să ia atitudine! Ne-a scris că are multe de povestit, că vrea să-și spună adevărul pe care ea l-a trăit și despre care mulți din lumea juridică nu ar scrie.

 

Sincer, înainte de a mă întâlni cu ea, m-am gândit că este vreo frustrată ce a trăit pe picior mare în casele de avocatură și care de doi ani este EMEA Legal Counsel, Global Procurement la una dintre cele mai mari multinaționale. În timp ce îmi răspundea la întrebări, din nou mă gândeam dacă nu cumva fata aceasta se folosește de noi pentru a arunca cu noroi în marile corporații. 

 

Dar cu toate acestea, Gabriela s-a dovedit a fi cât se poate de lucidă, de realistă, de frustrată într-adevăr, dar în sensul în care viața de avocat de business a călit-o în 8 ani cum poate nu o va face viața de acum încolo, puternică, decisă să facă ceva cu tot ceea ce ea a învățat pe propria piele.

 

Și a mai fost ceva care m-a determinat să las deoparte prejudecățile: faptul că nu este singura poveste în care mi se spune cât de dură și de toxică este de fapt viața în marile case de avocatură, cât de călcat în picioare și de folosit ești în acest mediu. Am prieteni (extrem de) apropiați care au ieșit plângând din case mari de avocatură. Din cauza stresului, a presiunii inutile și a batjocurii la care au fost supuși. Ei nu vorbesc și poate nici o vor face, decât așa, ca fetele, la o cafea. Însă, Gabriela, s-a decis să nu mai tacă.

 

 

avocat-gabriela-petrea-portret-avocatura

 

 

Din respect pentru munca și profesia ei, alege să nu facă publice numele caselor de avocatură care i-au distrus stima de sine, încrederea, capacitățile că poate multe.

 

Admite faptul că nu toate sunt astfel. Poți găsi în cadrul aceleiași case un departament frumos, bine orânduit, dar poți găsi, în același timp, un alt departament în care cel mai vechi avocat este de doar un an, cu toate că acea divizie este de 9 ani, în care Partenerul firmei, care este și coordonatorul departamentului respectiv, își anulează și-și calcă în picioare subordonații.

 

Gabriela Petrea are 32 de ani, a absolvit Facultatea de Drept la Iași și din 2010 este avocat definitiv.

 

Pune patos în orice face, iar acest lucru s-a văzut clar din pasiunea cu care povestea, din îndârjirea ei, din ambiția de a se dezvolta, din sinceritatea față de propria persoană: "Recunosc faptul că și eu am fost o narcisistă, un om egoist, interesat doar de bani şi de carieră. Am avut ADN-ul avocatului de business clasic! Dar, când viața te loveşte pe plan personal, ai ocazia să-ți pui întrebări serioase despre drumul pe care te afli şi să realizezi care sunt lucrurile care contează cu adevărat".

 

 

avocat-gabriela-petrea-portret-avocatura

 

 

Deci, Gabriela s-a trezit. A avut curajul să se vadă cum era cu adevărat, să-și asculte vocea interioară, pe care mulți din afara noastră se chinuie să o omoare cu bani (cel mai des), cu statut, prin șantaj, și a ales să facă ceva cu ea, ceva autentic și care să o împlinească. 

 

Nu spune că acum trăiește pe un norișor sau că oamenii din noul mediul de lucru sunt îngerii pe pământ, dar este recunoscătoare pentru că există mecanismele prin care să se pună capăt abuzurilor, că bunul simț și leadership-ul îi ghidează pașii într-o carieră în care ai multe de învățat și de înțeles, că știe cine este și nimeni și nimic nu o mai poate călca în picioare.

 

Veți vedea că relatările ei par rupte dintr-un film SF al lumii avocaturii. Dar, vă asigur că nu este așa. Sunt sigură că mulți dintre voi, chiar dacă nu o veți recunoaște, vă veți regăsi în lecțiile învățate și în eșecurile pe care Gabriela a trebuit să le înfrunte. 

 

Unii vă veți ataca și, cel mai probabil, o veți ataca și pe ea. Dar chiar nu contează acest lucru! Ci faptul că această lume există, primește premii, atrage și manipulează sute de tineri care visează la o carieră de top în avocatură, strică oameni și se vinde drept "prințesa" avocaturii. 

 

Repet, nu toate casele de avocatură sunt la fel și nu toate departamentele din cadrul aceleiași case sunt astfel. Însă, nu trebuie să ne facem că aceste realități nu există.

 

P.S.:  Gabriela a ținut să ne spună că nu toate firmele sunt la fel. În unele a stat mult timp, dar acolo a găsit o parte din ceea ce avea nevoie pentru a crește ca profesionist. În altele, din cauza mediului toxic, mai mult de câteva luni nu a rezistat. Poate de aceea, nici nu a crezut că are rost să le menționeze în CV.



Sursa: avocatura.com

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.