Jump to content

Consideri că ai contribuit suficient față de comunitate pentru a fi VIP? Atunci citește aici

Sign in to follow this  
Tupi

Review - Motorola One Action

Recommended Posts

motrola-one-action-front-640.jpg?height=

 

Informații generale despre produs:

- Seria Motorola One continuă să crească, în ciuda faptului că diferenţele între modele încep să fie din ce în ce mai mici. Modelul One Vision, primul cu ecran 21:9 a fost o surpriză plăcută, în special datorită camerei foto şi a posibilităţii de a utiliza dispozitivul relativ uşor cu o singură mână, totul într-un pachet echipat cu un Android 9.0 Pie „curat”. Noul One Action propune în schimb ceva mai „ciudat”: utilizarea cu o singură mână pentru filmări cu o nouă cameră video ultra-wide care filmează în mod „landscape” atunci când telefonul este ţinut în mod portret.

 

Specificații:

- Display: 6,3", IPS, FHD+ (2.520 x 1.080 pixeli), format 21:9
- Chipset: Samsung Exynos 9609 (octa-core @ 2,2 GHz), 10nm, GPU Mali G72 MP
- RAM: 4 GB
- Stocare: 128 GB
- Camera principală: 12 MP, f/1.8 + 16 MP f/2.2 (ultra-wide) + 5 MP (senzor de adâncime)
- Camera frontală: 12 MP, f/2.0
- Conectivitate: 4G, Bluetooth 5.0, WiFi 5
- Sistem de operare: Android 9.0 Pie (Android One)
- Baterie: 3.500 mAh (Fast Charge 10 W)
- Culori: Denim Blue, Pearl White, Aqua Teal
- Altele: dual SIM, microSD, NFC, jack 3,5mm, senzor de amprentă, port USB Type-C
- Accesorii în pachet: Încărcător 10W, cablu USB Type-C, husă de silicon

 

Prezentare:

- Din punct de vedere al design-ului, Motorola One Action este aproape identic cu One Vision pe care l-am testat în urmă cu câteva luni. Acesta vine echipat cu acelaşi ecran Full HD+ pe format 21:9 cu cameră foto integrată în colţul din stânga-sus. Decupajul este la fel de mare şi pe acest model. De multe lucruri sunt similare. La exterior telefonul arată aproape identic, însă One Action foloseşte un panou de plastic pentru partea din spate. În rest de la poziţionarea butoanelor, port-ului USB şi jack-ului de 3,5mm, dar şi a difuzorului din partea de jos, totul arată la fel.

- Singura diferenţă vizibilă este camera foto de pe spate, care are acum în loc de două obiective, trei. Primele două sunt identice în funcţie cu cele de pe One Vision, o cameră wide cu senzor de 12 megapixeli (faţă de 48 pe Vision) şi un senzor de adâncime pentru realizarea de portrete. Cel de-al treilea este noul senzor cu obiectiv ultra-wide, care este însă poziţionat la un unghi de 90 de grade, pentru a putea filma ţinând telefonul cu o singură mână, într-o poziţie pe care mulţi o consideră „naturală” atunci când filmează: cu ecranul pe verticală. Rotirea senzorului asigură însă că filmarea iese orizontală, în format 16:9, bună de redat pe orice display obişnuit.

- Astfel, am ajuns să ne punem semne de întrebare despre necesitatea unui nou model doar pentru o cameră video în plus. Alegerea între cele două modele, One Vision şi One Action, ţine strict de nevoia utilizatorului de o cameră ultra-wide pentru filmări în stil „GoPro”, aceasta fiind cam singura diferenţă notabilpă între cele două modele şi la capitolul funcţii. Despre asta vom vorbi însă mai târziu, când ajungem la camere.

- Şi de această dată, Motorola livrează telefonul cu o husă din silicon aplicată din fabrică, un accesoriu foarte util, având în vedere că plasticul care imită sticla de pe spate poate face dispozitivul mai alunecos decât ar fi necesar. Husa aderentă, alături de ecranul îngust, asigură o prindere bună chiar şi cu o singură mână în utilizare, iar aderenţa în plus este foarte utilă în special în cazul filmărilor cu telefonul în poziţie verticală.

 

Parți pozitive:

- Oferă performanţă decentă în gama sa de preţ

- Fotografiile în mod portret decupează bine subiectul

- Filmează 4K şi pe camera frontală

- Propune un nou mod de filmare, cu telefonul în poziţie verticală

 

Parți negative:

- Autonomie slabă, în comparaţie cu alte modele

- Implementarea camerei ultrawide este ciudată

- Puţin conţinut în format 21:9 disponibil online

 

Concluzii:

- Motorola One Action nu este un telefon rău. De fapt este un telefon mid-range foarte bun, pe un format pe care nu multe companii aleg să îl implementeze. Ecranul 21:9 are avantajele lui, în special legate de utilizarea cu o singură mână, sau posibilitatea de a afişa două aplicaţii simultan pe verticală într-un mod mai uşor de utilizat decât pe telefoanele cu ecrane pe format mai tradiţional.

- Totuşi, componenta foto/video, care pare să fie foarte importantă pentru Motorola din moment ce a lansat un nou telefon aproape identic cu cel de dinainte doar pentru a-i adăuga o cameră nouă, este dezamăgitoare. Aceasta nu are nici modul nocturn, care funcţiona chiar bine pe One Vision, şi nici nu oferă funcţii complete pe camera de acţiune ultra-wide. Singurul lucru cu adevărat interesant este filmarea ultra-wide orizontală când telefonul este în mod portret, însă nu este clar dacă acesta este un motiv destul de bun pentru destui utilizatori pentru a alege acest model peste ale mid-range-uri cu sistem similar de camere, sau chiar peste One Vision, care măcar include un mod nocturn.

- Dacă One Action este în bugetul vostru şi vă surâde ideea unui smartphone 21:9 cu Android curat şi o cameră ultra-wide, sugerăm să îl luaţi în considerare. Alternativ, One Vision şi alte dispozitive mid-range din această gamă de preţ ar putea fi mai potrivite pentru voi.

 

Sursa+Poze: AICI

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.