Jump to content

Psihoanatomia [#7 - Introducere]


Andrada
 Share

Recommended Posts

NASUL

 

Poti sa ai fler si iscusinta, fara sa fii inzestrat insa si cu simtul afacerilor. Daca ne gandim la simbolistica semantica a narilor, iscusinta sau flerul se bazeaza, amandoua, pe subtilitatea si fluiditatea mecanismelor de invatare sau de intelegere, fapt ce mi se pare destul de coerent.

 

VARFUL NASULUI

 

Ca toate umflaturile, este foarte solicitat de catre cei care considera ca natura nu i-a prea rasfatat. O sa observi cu usurinta ca persoanele care au un nas in armonie cu restul fetei manifesta mai putin tendinta de a-l maltrata decat cele care nu au avut acelasi noroc. Cei inzestrati cu un nas prea gros il ''ciupesc'' adesea, tinandu-l intre degetul mare si aratator, in timp ce indivizii cu un nas ascutit sau prea lung il strivesc. In sfarsit, unele persoane foarte narcisiste au tendinta de a-l arata, distrate, cu un gest nevinovat al degetului, atunci cand rad.

 

NARILE

 

Nara stanga este sediul simbolic al generozitatii, al subtilitatii si al spiritualitatii; depinde de emisfera dreapta a creierului. Nara dreapta este sediul simbolic al capacitatii de evolutie, prin invatare si prin fluiditatea mecanismelor intelegerii; depinde de emisfera stanga a creierului (cognitiva).

 

OBRAJII (tandrete)

 

In toata povestea aceasta, obrazul stang reprezinta generozitatea, insa de cele mai multe ori generozitatea este mai degraba un act de egoism decat o dovada de bunatate. Sa fii generos inseamna, in primul rand, sa-ti flatezi stima de sine. Per ansamblu, obrajii sunt caseta de valori a sarutarilor sau a palmelor.

 

 

OCHII (simulare)

Privirea va deveni vedere atunci cand va inceta sa priveasca / observe. Ochii pot trada minciuna cand privirea este introvertita => eul se priveste pe sine, ca este inundat de propria poluare mentala. Intre imaginile unui trecut mohorat si ale unui viitor aleatoriu, se afla spiritul. Ea iti vorbeste despre ea, insa ochii ei nu te vad, ci urmeaza derularea scenariului regizat de mintea sa. Se invarte in jurul propriului buric, dar, chiar in acel moment, ochii o tradeaza. De fapt, ea simuleaza.

 

OMOPLATII (intuitie)

 

Scopul intuitiei este de a ne face sa reflectam, nu de a ne taia apetitul pentru asa ceva.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.