Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Mandatul lui Andrei Năstase de primar al Chişinăului a fost validat de Curtea de Apel


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

11952072?author=ALEX+MICSIK+%2F+AGERPRES+FOTO

 

 

 

Mandatul lui Andrei Năstase de primar al capitalei Republicii Moldova a fost validat de către Curtea de Apel Chişinău, informează marţi presa de peste Prut.

 

Decizia a fost emisă către Comisia Electorală Centrală (CEC).

 

Informaţia a fost confirmată pentru Radio Chişinău de către secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi. Un alt membru al Comisiei, Sergiu Gurduza, a publicat hotărârea pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit deciziei magistraţilor, a fost anulată hotărârea Judecătoriei Chişinău din 19 iunie 2018 şi se confirmă rezultatele alegerilor locale din Chişinău din 3 iunie 2018. De asemenea, se consideră ales în conformitate cu rezultatele alegerilor locale pentru funcţia de Primar General al municipiului Chişinău candidatul Partidului Politic "Platforma Demnitate şi Adevăr' (PPDA), Andrei Năstase.

 

Scrutinul din 3 iunie 2018, câştigat în faţa lui Ion Ceban (Partidul Socialiştilor), a fost anulat în instanţă în perioada guvernării Partidului Democrat al lui Vlad Plahotniuc. Motivaţia instanţei a fost că ambii candidaţi au făcut propagandă electorală în ziua alegerilor, dar decizia a provocat proteste atât ale opoziţiei de atunci, cât şi din partea cancelariilor europene.

 

Actuala decizie a Curţii de Apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

 

Pe 20 august, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), care formează Blocul ACUM, au anunţat că au ajuns la un consens în privinţa candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului în persoana lui Andrei Năstase pentru noi alegeri, care sunt programate pentru 20 octombrie.

 

Socialistul Ion Ceban şi-a anunţat la rândul său participarea la alegerile din 20 octombrie.

 

Andrei Năstase este ministru de interne în guvernul Maiei Sandu şi preşedinte al PPDA.

 

Potrivit preşedintelui Centrului pentru Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, decizia magistraţilor de la Curtea de Apel este de fapt pur declarativă, iar impactul ei asupra alegerilor din 20 octombrie este nul. "Curtea de Apel a validat mandatul lui Andrei Năstase. El a mers la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), iar CEDO a cerut explicaţii de la guvern. Între timp, Năstase a depus o cerere de revizuire a hotărârii (Judecătoriei Chişinău din 19 iunie 2018). Asta se întâmpla acum trei luni. Curtea de Apel îl numeşte acum primar. Însă alegerile (din 20 octombrie) merg mai departe, întrucât mandatul lui Nastase a expirat deja. Hotarârea judecătorească este pur declarativă", susţine expertul.

 

 

SURSE: AGERPRESg4media.roRadio Europa LiberăEurActivAgoraJurnalTVipnEvenimentul ZileiUNIMEDIAAdevărulstiri.mdNTVProTVTV8Cotidianulanticoruptie.mdRadio România ActualităţiTVRziarul de gardăTelegraphTribunaAntena 3SputnikCurentulPublikaNotaBNZUGOnoi.mdRealitatea.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.