Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ziua Educației, prilej de „înțepături” între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Ziua Educației, prilej de „înțepături” între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

 

PTVjZGE3M2I0YzcyYWJiY2MxYWNjMDA5M2U0YWM0

 

 

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, de Ziua Internațională a Profesorului, că interesele politice ale unui om venit din rândul cadrelor didactice, cu referire la Klaus Iohannis, pun între paranteze munca tinerilor care se pregătesc să ajungă medici. La rândul său, președintele Klaus Iohannis a criticat amânarea examenului de rezidențiat, reproșând guvernului organizarea târzie a acestuia.

 

„Auziți, zice doamna Dăncilă, zice că nu se poate ține rezidențiatul tinerilor medici, fiindcă n-avem ministru al educației. Păi, dragii mei, acum se organizează rezidențiatul, când trebuia să fie? În noiembrie? Te apuci de un examen național extrem de important pentru tinerii medici, te apuci în octombrie? Păi, nu ți-ar fi rușine, PSD? Acest lucru, dragii mei, după părerea mea, ar fi trebuit să fie gata rezolvat, afișat, comunicat, cel târziu în martie. Cel puțin cu jumătate de an înainte să știe tinerii absolvenți ce au de făcut. Iată de ce este nevoie de România Educată, pentru a pune, odată pentru totdeauna, în ordine educație în România, și asta o spun cu toată răspunderea, astăzi, de Ziua Educației!”, a declarat președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, la o reuniune a PNL la Iași.

 

Pe de altă parte, Guvernul a transmis un comunicat de Ziua Internațională a Profesorului, în care Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis: „Este trist, însă, când vedem că interese politice sau electorale, culmea, ale unui om venit chiar din rândul profesorilor, pun între paranteze munca altor cadre didactice și a unei generații de tineri gata să pășească în cariera frumoasă de medic”.

 

Guvernul susține că și-a respectat promisiunile față de profesori și dă asigurări că va găsi soluțiile necesare pentru ca învățământul să rămână la standarde înalte în România: „Guvernul și-a respectat promisiunile făcute până acum profesorilor și vom continua pe acest drum, pentru că ne dorim pentru România un sistem de educație performant, cu profesori motivați și investițiile necesare unei infrastructuri moderne în învățământ. Vă asigur că munca profesorilor se bucură de toată aprecierea mea și a guvernului.  (...) ”, se arată în comunicatul Vioricăi Dăncilă, citat de Mediafax.

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele șapte ordine de ministru necesare. La scurt timp, premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pentru această situație pe președintele Klaus Iohannis, prin refuzul de a aplica decizia CCR şi de a numi un ministru interimar la Educaţie. Preşedintele Klaus Iohannis „periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat”, a spus Viorica Dăncilă.

 

 

Sursa: digi24.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.