Jump to content
Sign in to follow this  
oC Tendoi

Surface Neo de la Microsoft promite productivitate cu două ecrane pe un nou sistem de operare: Windows 10X

Recommended Posts

Cea mai mare surpriză de la Microsoft a fost de departe Surface Duo, un smartphone Android, echipat cu două ecrane, însă o surpriză aproape la fel de mare a fost noua tabletă cu două ecrane Surface Neo. Este vorba despre un concept similar cu Surface Duo, însă pentru un computer care poate fi folosit pentru productivitate, design-ul versatil putând transforma acest dispozitiv într-o tabletă, sau chiar într-un laptop cu butoane fizice. Pentru a susţine acest nou concept, Microsoft a prezentat şi un nou sistem de operare dedicat: Windows 10X.

surface-neo-front-640.jpg?height=348&wid

Microsoft Neo este practic un laptop cu două ecrane tactile. Acestea sunt ataşate unul de celălalt prin două balamale laterale, care pot fi rabatate la 360 de grade. Astfel, poţi folosi dispozitivul în format „carte”, cu ambele ecrane pornite, în format „tabletă”, cu un singur ecran în utilizare, sau în format laptop, cu un ecran în partea de jos şi unul vertical. Fiecare ecran beneficiază de un panou LCD, iar fiecare parte a computerului are o grosime de 5,6mm.

La interior se va găsi un procesor Intel din generaţia a unsprezecea, care este aşteptată pentru lansare anul viitor. De altfel, acest model de computer nu va fi lansat înainte de toamna anului 2020, întrucât Microsoft doreşte să ofere destul de mult tip dezvoltatorilor pentru a adapta aplicaţiile de Windows 10 la noul format, cât şi la noul sistem de operare Windows 10X, dezvoltat special pentru computere cu două ecrane.

Sistemul de operare va arăta foarte diferit şi va fi realizat special pentru utilizarea cu un touchscreen, în timp ce anumite accesorii vor putea fi folosite pentru a transforma Neo într-un laptop, cel puţin temporar. Stylus-ul prezentat pe Surface Pro X va fi compatibil cu Neo, însă acesta va putea fi ataşat pe spatele tabletei, unde există magneţi care îl vor ţine lipit, cât şi un modul de încărcare wireless pentru acesta.

Apoi, laptop-ul va oferi o tastatură magnetică, care poate de asemenea să fie ataşată pe spatele dispozitivului atunci când nu este în utilizare. Când ai nevoie de taste fizice, tastatura poate fi ataşată de ecranul pe care vrei să îl transformi în tastatură. Dacă pui tastatura în partea de jos, deasupra acesteia vor apărea opţiuni noi, asemeni unui touchbar sau ecranului secundar de pe ASUS Pro Duo, cu emoji-uri şi gif-uri care pot fi ataşate la mesajul scris. Dacă pui tastatura în partea de sus, partea de sub ea devine un touchpad. Design-ul şi modul de operare al software-ului pare foarte interesant.

surface-neo-640.jpg?height=360&width=640

Windows 10X pare să fie o versiune de Windows 10 din care au fost extrase multe elemente care sunt considerate inutile experienţei de utilizare Surface Duo, sau care erau consumatoare mari de resurse şi energie. Astfel, meniul de start renunţă la pictogramele „Live Tiles”, iar multe procese şi aplicaţii integrate pentru anumite scopuri specifice nu sunt prezente. Microsoft spune că Windows 10X este derivat din varianta de Windows 10 de pe HoloLens, dispozitivul de realitate augmentată al companiei. Acesta se comportă asemeni unui sistem de operare mobil, fiecare aplicaţie ruând într-un sandbox propriu fără a putea interacţiona între ele. Acest lucru permite şi suspendarea rapidă şi revenirea la ele atunci când nu sunt în utilizare activă, asemeni Android şi iOS.

Sursa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.