Jump to content

Acer Predator Helios 700 review: gaming pe laptop cu performanţă de desktop


 Share

Recommended Posts

Gama de produse de gaming Predator de la Acer a crescut foarte mult în cei câţiva ani de prezenţă pe piaţă, cel mai vândut laptop de gaming din lume anul trecut fiind Helios 300. În timp ce această divizie include multe dispozitive pentru „consum larg”, Predator livrează şi câteva computere mai exclusiviste, precum Predator 21 X de acum doi ani, sau Triton 900, pe care l-am testat recent. Din aceeaşi categorie face parte şi Helios 700, un adevărat „monstru”, care vine cu o capabilitate pe care nu am mai întâlnit-o nicăieri: o tasatură glisantă, demnă de filmele „Transformers”.

skmMToH.png

Prezentare

Predator Helios 700 este un laptop mare. Nu este genul de computer portabil pe care să îl iei după tine într-un ghiozdan, ci unul care va rămâne lipit de un birou. Faptul că este într-un format de laptop te va ajuta doar să îl poţi muta prin casă sau prin birou mai repede, fără să cari după tine un monitor, o tastatură, un mouse şi o unitate separat. Totuşi, sacrificiul portabilităţii merită, întrucât acesta este unul dintre cele mai bine dotate laptop-uri de pe piaţă din acest moment.

În materie de design, acest model este destul de „standard” pentru un laptop mare şi greu. Are o grosime considerabilă, un ecran mare de 17” cu ramă groasă de jur-împrejur şi este construit în mare parte din plastic si metal. Nu ai vrea să îţi scapi un Helios 700 pe picior din două motive: în primul rând preţul, pentru că acesta este unul dintre cele mai scumpe laptop-uri de gaming disponibile, şi în al doilea rând pentru că probabil vei ajunge la spital cu oase rupte.

hTrpoZl.png

Avem de a face cu o multitudine de port-uri de conectivitate, însă nu atât de diverse precum te-ai aştepta de la o „namilă” de acest gen. Trei port-uri USB, un port Ethernet, două jack-uri pentru căşti şi microfon, două USB-C (unul cu Thunderbolt), un HDMI şi un DisplayPort este tot ce găsim pe lateralele acestui laptop, port-urile video fiind poziţionate pe partea din spate. Tot în spate se ataşează şi mufa de încărcare, adaptorul de priză fiind unul pe măsura laptop-ului oferind putere de 330W şi cântărind aproape cât jumătate din greutatea lui. Lipsa unui cititor de carduri este dezamăgitoare însă, acesta fiind un computer care s-ar potrivi cu siguranţă pe biroul unui utilizator care lucrează în mediul creativ.

Motivul pentru care acest laptop este mai mare decât multe alte modele de gaming este însă sistemul de răcire, care este realizat într-un mod diferit faţă de ceea ce am întâlnit până acum. Avem de a face cu două turbine, poziţionate de-o parte şi de alta a laptop-ului, care trag aer prin partea de sus şi îl evacuează pe laterale. Acestea răcesc cinci ţevi de cupru, care conduc căldura de la procesor şi de la cipul grafic spre exterior.

Întrucât tastatura cam stă în calea acestui sistem de răcire, Acer a decis să realizeze un sistem de glisare pentru aceasta, putând coborî tastatura, cu tot cu trackpad câţiva centimetri mai jos, pentru a permite aerului rece din exterior să fie absorbit mai eficient. Laptopul va funcţiona fără probleme şi cu tastatura în poziţia originală, dar nu va avea acces la opţiunile superioare de overclocking, deci nu va putea rula la adevărata sa putere.Mecanismul de glisare pare să fie unul foarte solid, iar soluţia aceasta este ingenioasă din mai multe motive. Da, permite o răcire mai eficientă, însă pentru că trackpad-ul ajunge în exteriorul laptop-ului, Acer a realizat un sistem cu o balama, care îl înclină la un unghi numai bun pentru a putea odihni mânile acolo într-o poziţie mai confortabilă. Multe laptop-uri de gaming, în special cele mai groase, au o problemă la capitolul design în partea de jos, lăsând urme pe încheieturi după sesiuni mai lungi de joc. În cazul de faţă, acest lucru nu se întâmplă, întrucât există un soi de „palmrest” integrat.

Sursa

 

Edited by oC Tendoi
Link to comment
Share on other sites

  • Tendoi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.