Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cele 27 de state membre UE au adoptat noul Acord Brexit, urmează ultimul mare hop


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Cele 27 de state membre UE au adoptat noul Acord Brexit, urmează ultimul mare hop

 

 

brexit-sursa-pexeles-640x400.jpg

 

 

Liderii celor 27 de state UE au adoptat în mod oficial noul Acord Brexit agreat de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie, a informat joi un purtător de cuvânt al președintelui Consiliului European Donald Tusk, potrivit Mediafax.

 

Parlamentul britanic urmează să dezbată textul sâmbătă, într-o sesiune extraordinară. În cazul ratificării textului la Londra, PE îl poate ratifica, la rândul său, la Strasbourg, săptămâna viitoare, în săptămâna dinaintea ieşirii regatului din Uniune.

 

”Summitul Brexit dintre Marea Britanie și UE s-a terminat. Concluziile au fost adoptate”, a transmis pe Twitter, purtător de cuvânt al președintelui Consiliului Europea, Peter Aamann.

 

În urma întrunirii din cadrul Consiliului UE, Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul vor trebui să urmeze pașii necesari pentru a se asigura că Acordul va putea intra în vigoare la 1 noiembrie.

 

În raportul concluziilor Consiliului nu este menționat dacă liderii vor susține o nouă prelungire a Brexitului în cazul în care Acordul nu va trece de votul Parlamentul britanic, sâmbătă.

 

Liderii europeni susțin acum o conferință de presă comună despre noul Acord Brexit.

 

Donald Tusk, președintele Consiliului UE, spune că diferența esențială între acordul lui Boris Johnson și cel negociat de Theresa May este „acceptul lui Johnson de a institui controale vamale la punctul de intrare în Irlanda de Nord”.

 

Acest compromis va „evita controalele la frontieră” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda și va „asigura integritatea pieței unice”, spune Tusk.

Ajungerea la un acord, de asemenea, „ne permite să evităm haosul”, a adăugat el.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.