Jump to content

Microsoft a dezvoltat un software care înlocuiește polițistul la examenele pentru permisul auto


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Microsoft a dezvoltat un software care înlocuiește polițistul la examenele pentru permisul auto - Poza 1
 

Microsoft a dezvoltat o aplicație software capabilă să stabilească dacă un cursant merită să primească permisul de conducere la capătul examenului auto, astfel că elimină polițistul rutier din procesul de decizie.

Producătorul de software Microsoft a anunțat dezvoltarea unei aplicații care are potențialul de a înlocui polițistul rutier în timpul examenelor auto pentru obținerea permiselor de conducere.
Aplicația a primit numele HAMS (Harnessing AutoMobiles for Safety) și are rolul de a analiza modul în care se comportă candidatul la volan în timpul examenului auto. Aplicația software monitorizează inclusiv cât de corect gestionează candidatul situațiile reale din trafic.

"Folosim dispozitive bazate pe senzori pentru a construi un mediu virtual pentru mașini. Obiectivul este să monitorizăm starea șoferului și modul în care este condusă mașina în condițiile de drum în care se află", menționează Microsoft.

În opinia celor de la Microsoft, un astfel de sistem are inclusiv rolul de a îmbunătăți siguranța pe șosele. Interesant este că principalul dispozitiv utilizat în cadrul proiectului este un banal smartphone montat pe parbriz.

Camera foto a telefonului analizează traseul, în timp ce camera frontală monitorizează șoferul, iar senzori precum giroscopul sau accelerometrul colectează date cu privire la reacțiile pe care le are șoferul la volan.

Aplicația software a fost dezvoltată de divizia Microsoft Research din India, una dintre numeroasele țări în care traficul auto este foarte aglomerat.

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.