Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

O nouă șansă pentru România? Sindicatul muncitorilor Volkswagen se opune construirii unei uzine în Turcia


.Vlad
 Share

Recommended Posts

O nouă șansă pentru România? Sindicatul muncitorilor Volkswagen se opune construirii unei uzine în Turcia - Poza 1
 

Sindicatul muncitorilor Volkswagen a anunțat că se va opune planului producătorului german de a construi o uzină în Turcia. Sindicatul are drept de veto asupra deciziilor Volkswagen, astfel că România ar avea din nou șanse să obțină investiția.

Grupul Volkswagen a anunțat recent că amână pe termen nedeterminat planurile cu privire la construcția unei uzine în Turcia, ca urmare a conflictului armat dintre această țară și Siria.
Ulterior, directorul de producție al Volkswagen a anunțat că germanii nu caută în mod activ o alternativă pentru amplasamentul uzinei, ci doar a amânat decizia finală până la calmarea situației politice.

Cu toate acestea, sindicatul muncitorilor Volkswagen a anunțat că se va opune uzinei din Turcia ca urmare a conflictului armat.

"Vreau să spun foarte clar că reprezentanții muncitorilor resping aprobarea proiectului atât timp cât Turcia încearcă să-și îndeplinească obiectivele politice prin război și forță", a declarat Bernd Osterloh, șeful sindicatului Volkswagen, în publicația internă a constructorului german.

Conform regulamentului intern al Volkswagen, sindicatul muncitorilor are jumătate dintre locurile consiliului de supervizare și drept de veto asupra deciziilor majore. Prin urmare, uzina din Turcia nu va putea fi construită fără acordul sindicatului muncitorilor.

Anunțul reprezintă o veste bună pentru România, una dintre cele patru țări aflate inițial pe listă scurtă a Grupului Volkswagen pentru noua uzină din Estul României.

De altfel, autoritățile din România susțineau că au reluat deja negocierile cu Grupul Volkswagen, în timp ce Bulgaria pregătise deja o nouă ofertă prin dublarea subvențiilor pe care ar urma să le acorde celor de la Volkswagen de la 135 la 260 de milioane de euro.

Grupul Volkswagen intenționează să investească un miliard de euro într-o uzină în Turcia care să producă mai multe modele, printre care Volkswagen Passat, Skoda Karoq, Skoda Superb și Seat Ateca. Uzina ar urma să înceapă producția în 2022, iar producția totală este estimată la circa 300.000 de unități pe an.

În urma evenimentelor din Turcia, Volkswagen analizează posibilitatea că producția lui Passat și o parte a producției lui Karoq să fie mutate în Slovacia, la uzina de la Bratislava.

 

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.