Jump to content

Formula 1 prezintă designul monoposturilor pentru sezonul 2021: noutățile tehnice vor asigura mai multe dueluri pe circuit


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Formula 1 prezintă designul monoposturilor pentru sezonul 2021: noutățile tehnice vor asigura mai multe dueluri pe circuit - Poza 1
 

Formula 1 a publicat o galerie foto cu designul monoposturilor pentru sezonul 2021, iar organizatorii susțin că noutățile tehnice vor contribui la creșterea numărului de dueluri pe circuit.

Consiliul Mondial al FIA a adoptat în această săptămână regulamentul tehnic pentru sezonul 2021 al Formulei 1, iar organizatorii au publicat inclusiv o galerie foto detaliată cu designul noilor monoposturi.
Fără să ofere detalii tehnice amănunțite, reprezentanții Formulei 1 susțin că noile monoposturi au un design futuristic și că principalul avantaj al acestora este că un pilot se va putea apropia mai mult de un rival în timpul curselor.
463038l-545x306-n-5d39ea84.jpg

De altfel, aceasta a fost una dintre principalele probleme ale designului actual, în condițiile în care piloții suferă turbulente majore în apropierea rivalilor și nu au posibilitatea atât de des să inițieze atacuri.

Pe baza noilor reguli tehnice, organizatorii susțin că numărul duelurilor pe circuit va crește, ceea ce va determina și un echilibru mai mare în lupta pentru titlurile mondiale.
717538l-545x306-n-0b8a980b.jpg

Pe de altă parte, Consiliul Mondial al FIA a adoptat și un regulament financiar care va intra de asemenea în vigoare începând din sezonul 2021. Astfel, bugetul maxim al unei echipe va fi limitat la 175 de milioane de dolari.

În prezent, echipele de top precum Mercedes și Ferrari au bugete anuale de aproximativ 300 de milioane de dolari, în timp ce echipele din spatele plutonului se pot baza pe numai circa 50 de milioane de dolari. Totuși, salariile piloților, ale celor mai bine plătiți trei angajați din cadrul unei echipe și alte cheltuieli nu vor fi incluse în bugetul maxim anual.

Pentru moment, regulamentul sportiv nu a fost adoptat, întrucât echipele negociază o serie de schimbări în formatul Marilor Premii.
275941l-545x306-n-843c3e5e.jpg


 

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.