Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Alpine renunță temporar la lansarea unui SUV și a unei versiuni cabrio pentru A110: "Nu vom avea nicio noutate majoră în 2020"


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Alpine renunță temporar la lansarea unui SUV și a unei versiuni cabrio pentru A110: "Nu vom avea nicio noutate majoră în 2020" - Poza 1
 

Alpine a renunțat cel puțin temporar la ideea de a lansa un SUV și o versiune cabrio pentru A110, în contextul în care proprietarul Renault va analiză în curând viitorul brandului sportiv.

Renault a resuscitat marca sportivă Alpine la începutul anului 2017 prin prezentarea modelului A110 echipat cu un motor turbo de 1.8 litri și 252 de cai putere. Ulterior, francezii au lansat diverse versiuni derivate din noul model, iar planurile pe termen lung vizau lansarea a cel puțin încă două modele.
Primul pe listă era un SUV care ar fi urmat să lupte în segmentul lui Porsche Macan, însă surse din cadrul constructorului au dezvăluit pentru publicația Downshift că "pentru moment, proiectul a fost îngropat".

De asemenea, Alpine intenționa să lanseze și o variantă cabrio pentru A110, însă pentru moment și aceasta a fost amânată pe termen nelimitat.

"Nu spun că nu ne-am gândit niciodată sau că o versiune cabrio pentru A110 nu va vedea niciodată lumina zilei, dar vă asigur că nu avem nimic pregătit pentru un astfel de proiect", a explicat sursa.

Prin urmare, Alpine nu va lansa niciun model nou în gama în anul 2020 și va rămâne doar cu A110. Sportiva a ajuns recent la 5.000 de unități produse, în condițiile în care Alpine A110 s-a vândut în 1.950 de unități în 2018 și 3.453 de unități în primele 8 luni ale acestui an.

Oficialii Renault sunt însă nemulțumiți de aceste rezultate, întrucât comenzile au provenit aproape integral din Franța, semn că brandul nu a reușit să stârnească atracție în Europa.

De altfel, Clotilde Delbos, CEO-ul interimar al Renault, a admis că recent că viitorul brandului Alpine și implicarea în Formula 1 vor reprezenta două subiecte majore de discuție în viitorul apropiat. "Nu iau la țintă în mod direct Formula 1 și brandul Alpine, dar este evident că le vom pune pe masa de discuții în cadrul analizei pentru planul Drive the Future", a declarat ea.

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.