Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Detalii din culisele fuziunii Fiat-Chrysler - PSA: Grupul PSA plătește 5 miliarde de euro pentru a cumpăra producătorul italo-american


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Detalii din culisele fuziunii Fiat-Chrysler - PSA: Grupul PSA plătește 5 miliarde de euro pentru a cumpăra producătorul italo-american - Poza 1
 

Grupul PSA Peugeot-Citroen va plăti aproape 5 miliarde de euro pentru a cumpăra Alianța Fiat-Chrysler, în ciuda faptului că cei doi mari constructori au promovat acordul ca o fuziune "între două părți egale".

Alianța Fiat-Chrysler și Grupul PSA Peugeot-Citroen au anunțat joi dimineață că vor fuziona după ce își vor pune bunurile în comun într-o participație egală.
Cu toate acestea, o analiză detaliată a comunicatului de presă transmis de cei doi constructori a scos în evidență că, în realitate, Grupul PSA Peugeot-Citroen va plăti aproape 5 miliarde de euro pentru a cumpăra Alianța Fiat-Chrysler.

Constructorul francez menționează în comunicatul de presă că va plăti celor de la Fiat-Chrysler dividente în valoare de 5.5 miliarde de dolari, echivalentul a aproape 5 miliarde de euro.

Abia după aceasta plată cei doi constructori își vor pune bunurile la comun pentru a realiza fuziunea. "Acționarii PSA își asumă un risc mai mare de piață", afirmă analiștii companiei Jefferies.

Dezvăluirea a fost urmată de o evoluție diametral opusă a acțiunilor celor doi constructori la bursă. În timp ce acțiunile Fiat-Chrysler au crescut cu circa 8%, acțiunile Grupului PSA au scăzut cu până la 14% în ședință bursieră de joi.

Oficialii Grupului PSA Peugeot-Citroen și ai Alianței Fiat-Chrysler au refuzat să facă comentarii pe marginea acestui subiect.

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.