Jump to content

Cercetătorii americani: “Am inventat bateria pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute”


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Cercetătorii americani: “Am inventat bateria pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute” - Poza 1
 

Cercetătorii americani susțin că au inventat o baterie pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute, pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. Aceștia mai spun că durata de viață a bateriei este de 2.500 de cicluri de încărcare sau circa 800.000 de kilometri.

Anxietatea șoferilor cu privire la autonomia mașinilor electrice ar putea să dispară în curând datorită unei baterii care promite o încărcare foarte rapidă.
Un grup de cercetători americani a inventat o baterie care, spun ei, poate fi încărcată în doar 10 minute, pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. Însă, aceștia au descoperit și că bateria se poate degrada foarte rapid în urma procesului de încărcare rapidă.

Problema ar putea fi evitată în cazul în care bateriile s-ar încălzi la 60 de grade Celsius timp de doar zece minute şi apoi s-ar răci rapid revenind la temperatura ambientală.

“Am demonstrat că putem încărca un vehicul electric în zece minute pentru o distanţă de 300 până la 500 de kilometri şi putem face acest lucru menţinând 2.500 de cicluri de încărcare, sau echivalentul a circa 800.000 de kilometri,” a explicat Chao-Yang Wang, profesor la Penn State University.

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.