Jump to content

Citroen C5 Aircross Hybrid: versiunea plug-in hybrid a SUV-ului are 225 de cai putere și autonomie electrică de 50 de kilometri


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Citroen C5 Aircross Hybrid: versiunea plug-in hybrid a SUV-ului are 225 de cai putere și autonomie electrică de 50 de kilometri - Poza 1
 

Citroen a prezentat detaliile oficiale despre C5 Aircross Hybrid. Versiunea plug-in hybrid a SUV-ului compact are 225 de cai putere și o autonomie electrică de 50 de kilometri.

La doar câteva ore după publicarea unui teaser, Citroen a oferit miercuri primele informații oficiale despre versiunea plug-in hybrid a lui C5 Aicross.
La fel ca mulți alți constructori, francezii adoptă un nume ambiguu pentru noul model, care poate induce în eroare clienții cu privire la tipul de sistem hibrid implementat: C5 Aircross Hybrid.

Versiunea plug-in hybrid mizează pe un motor pe benzină PureTech de 180 de cai putere acompaniat de un motor electric de 80 kW (110 cai putere) cu un cuplu de 320 Nm. Sistemul oferă o putere totală de 225 de cai putere și este acompaniat de o cutie de viteze automată e-EAT8.

Între timp, bateria Li-Ion integrată are o capacitate de 13.2 kWh și oferă o autonomie electrică de 50 kilometri, conform standardului WLTP.

Acumulatorul se poate încărca cu viteze de până la 7.4 kW, caz în care o încărcare completă este încheiată după mai puțin de două ore. În schimb, încărcarea durează 4 ore la o viteză de 3.7 kW și 7 ore în cazul utilizării unei prize domestice de 3.7 kW. Producătorul garantează că bateria își va păstra cel puțin 70% din capacitatea inițială pe parcursul primilor 8 ani sau 160.000 de kilometri de exploatare.

Designul versiunii PHEV este practic similar cu cel al variantei tradiționale, însă SUV-ul compact este disponibil și în culoarea de caroserie Anodised Blue, care se adaugă la culorile deja existente în gamă. De asemenea, un logo "hybrid" este vizibil pe hayon, în timp ce literă "h" poate fi observată pe aripile față pentru a identifica rapid versiunea plug-in hybrid.

La interior, Citroen a redesenat oglinda din centru și a echipat-o cu o lumină albastră care se activează atunci când șoferul conduce în regim electric, în timp ce consola centrală include în partea dreaptă a cutiei de viteze un selector pentru tipul de rulare.

Nu în ultimul rând, Citroen a actualizat grafica pentru planșa de bord digitală de 12.3 inch și ecranul touch de 8 inch.

Livrările lui Citroen C5 Aircross Hybrid vor începe în vara anului 2020. De asemenea, Citroen a anunțat că toate modelele pe care le va lansa de acum înainte vor avea o versiune electrificată.


Sursa: automarket.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.