Jump to content

Lamborghini inventează un nou supercapacitor: dispozitivul, dezvoltat împreună cu un român de la MIT


.Vlad
 Share

Recommended Posts

Lamborghini inventează un nou supercapacitor: dispozitivul, dezvoltat împreună cu un român de la MIT - Poza 1

Lamborghini a anunțat că a obținut un brevet pentru un material sintetic care va sta la baza unei noi generații de supercapacitori. Materialul sintetic a fost dezvoltat împreună cu o echipă de la Institutul MIT condusă de românul Mircea Dincă.

Prezentat la începutul lunii spetembrie, supercarul Lamborghini Sian a ieșit în evidență nu doar prin design sau performanțele tehnice, ci și prin sistemul mild-hybrid echipat cu un supercapacitor în locul acumulatorilor clasici.
Constructorul italian a anunțat acum că a reușit să dezvolte un material sintetic care va sta la baza unei noi generații de supercapacitori, prin care densitatea acestora se va dubla comparativ cu tehnologiile prezente în prezent pe piață.

Performanța vine la capătul unui proiect cu o durată de doi ani în cadrul căruia inginerii Lamborghini au colaborat cu o echipă de cercetători în chimie de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) condusă de profesorul român Mircea Dincă.

Lamborghini și MIT vor continua cercetările cu scopul de a putea introduce noua tehnologie în producție de masă și de a crește și mai mult densitatea supercapacitoarelor.

Oficialii Lamborghini sunt interesați de această tehnologie pentru viitoarele modele hibride pe care le va dezvoltă, în contextul în care oferă performanțe mai bune decât bateriile tradiționale utilizate în prezent în industria auto. "Cercetarea comună cu MIT reflectă pe deplin valorile și vocația noastră de a anticipa viitorul: un viitor în care hibridizarea este din ce în ce mai de dorit și inevitabil necesară", explică Stefano Domenicali, președintele și directorul executiv al Lamborghini.

Sursa: automarket.ro

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.