Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

La nivel european se doreşte simplificarea normelor în materie de TVA


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

Image result for tva

 

Consiliul European a ajuns la o abordare generală cu privire la simplificarea în continuare a normelor în materie de TVA aplicabile întreprinderilor mici.

 

Scopul noilor norme este de a reduce sarcina administrativă și costurile de asigurare a conformității pentru întreprinderile mici și de a contribui la crearea unui mediu fiscal care va ajuta întreprinderile mici să se dezvolte și să facă comerț transfrontalier mai eficient.

 

Întreprinderile au obligații administrative în materie de TVA și acționează ca colectoare de TVA. Acest lucru generează costuri de asigurare a conformității care sunt proporțional mai însemnate pentru întreprinderile mici decât pentru întreprinderile mai mari. Sistemul actual de TVA prevede că scutirea de TVA pentru întreprinderile mici este disponibilă numai pentru actorii naționali. Reforma convenită astăzi va permite aplicarea unei scutiri similare de TVA pentru întreprinderile mici stabilite în alte state membre. Unul dintre factorii decisivi pentru a beneficia de o astfel de scutire va fi nivelurile cifrei de afaceri generate.

 

www.lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.