Jump to content

Psihoanatomia [#8]


Andrada
 Share

Recommended Posts

OSUL SACRUM - instinct de supravietuire

Daca viata este sacra, moartea este un sacrilegiu.

 

PALMELE

Acestea reprezinta tandretea si compasiunea. Calitatile mentionate anterior, fiind de origine animala; insa oamenii au invatat sa fie tandri si milosi cu mult, mult inainte sa devina ceea ce sunt, oameni. Pe langa aceste doua atribute, pot spune ca stanga are acea trasatura analgezica, alinand durerea, iar dreapta da putere si stimuleaza. Mentionez faptul ca mana compasiunii este cea dreapta, iar cealalta a trandretei.

 

PARUL - narcisism

El este coroana regala a anonimilor. Sanatos si stralucitor, ca in reclamele la sampon, vorbeste despre frumusetea (care in zilele de astazi a devenit un produs banalizat de larg consum) si linistea climatului mental al proprietarului. Un exemplu ar fi ca, daca acesta este plin de matreata, sau cu varfurile rupte si tern, nu are legatura cu nutritia ta, ci cu stresul ori o deficienta. Nutrientii (adica orice substanta nutritiva care poate fi asimilata de organism fara sa treaca prin tubul digestiv) sunt o formula in voga. Se gasesc in orice, de la sampoane complet useless (insa 3 in 1), pana la lotiuni capilare, creme si asa mai departe. Daca vrei ca parul sa isi recapete sanatatea fara sa mai fie nevoie sa treaca prin intreg calvarul nutrientilor, despre care am vorbit adineauri, afla care este sursa stresului; pentru ca atunci cand parul sufera, exista un motiv de stres care tulbura constiinta.

 

PICIOARELE  - stapanire de sine

Se poate spune ca omul care sta in picioare, stapaneste lumea. Piciorul stang simbolizeaza stapanirea calitatilor tipic intelectuale, iar piciorul drept concentreaza caracteristicile controlului emotional. Toata aceasta stapanire, aceasta iluzie, ii da omului sentimentul ca este fauritorul propriei existente.

 

PIELEA - sediul oricarei sensibilitati

 

Daca stai sa te gandesti, ce crezi ca este de fapt pielea? Un invelis, corect? Este o suprafata receptorie imensa, a carei sensibilitate variaza dintr-un punct in altul. Insa toata aceasta sensibilitate topografica are un sens. Poare arata ce predispozitii ori talente au nevoie de combustibil ca sa se poata exprima.

 

PIEPTUL - siguranta

Acest termen de ''siguranta'' este vesnic sinonim cuvantului dragoste. Nu i-a dat numele, ci un sentiment de protectie absoluta care nu este altceva decat amintirea unei vieti anterioare (nu reincarnare). Totodata, se poate numi si un miraj pe care omul il alege in mod voit pentru a-si calma fricile.

 

PILOZITATEA - instinct de supravietuire (vezi mai sus)

Daca va mai aduceti aminte, parul de pe corp acoperea trupurile stramosilor nostri, oamenii cavernelor; ramasita a blanii. Sistemul imunitar este detinut de barbatii si femeile cu o pilozitate mai mare, vorbind in general.

 

PLEOAPE - fericirea

Stii cum se spune fericire in limba franceza? Bonheur. Acest cuvant este format din termenii ''bonne'', care inseamna buna, si ''heur'' insemnand ora. Lucru care defineste clar ca sentimentul acesta superb nu poate fi consumat decat la indicativ prezent. Pleoapele au legatura cu imaginile parintilor vostri, deoarece imaginea tatalui echivaleaza cu pleoapa dreapta, iar stanga cu imaginea mamei. Revenind la acest sentiment.. el vine de la mare departare, dar aproape toti (ori chiar toti) l-am impartasit din primele minute pe acest pamant, in bratele mamei sau al tatalui. Insa cel mai mare secret, este ca un graunte din acea fericire protoistorica a ramas agatat de pleoape.

 

PLEXUL SOLAR - teama si indrazneala

Daca citesti atent, vei realiza ca aceste doua atribute sunt reversul celeilalte. Cand avem curajul sa intoarcem teama pe dos, regasim indrazneala imprastiata.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.