Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Începând cu anul școlar 2020-2021, toate școlile vor avea mai puține ore săptămânal


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

836314_72305157-768x300.jpg

 

Legea care prevede ca numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ să scadă a fost promulgate de președintele țării, după ce fusese adoptată de Parlament.

 

Actul normative modifică art. 66 din Legea educației naționale și prevede ca învățământul primar să aibă cel mult 20 de ore săptămânal, învățământul gimnazial – 25 și liceele – 30 de ore săptămânal.

 

Până acum, Legea educației prevedea că numărul de ore minim şi maxim este stabilit de ministrul Educației prin ordin de ministru. Astfel, elevii de la clasa pregătitoare învață 19-20 de ore pe săptămână (au maximum un opțional), cei de la clasele I, a II-a și a III-a au minimum 20 – maximum 21 de ore, iar la clasa a IV-a elevii au minimum 21 de ore și maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

 

Până la promulgare, președintele a cerut, în luna mai, o cerere de reexaminare a legii, în care susținea că modificarea numărului de ore alocat disciplinelor “afectează automat și profilul de formare, conținuturile educaționale, modalitățile de predare, învățare și evaluare din învățământ precum și încadrarea cu personal”. De aceea, se arată în cerere, legea trebuie însoțită de modificarea planurilor-cadru și programelor școlare, a manualelor școlare, dar și modificarea normelor didactice aferente încadrărilor personalului didactic din învățământul preuniversitar.

 

Același act normativ modifică și un alt articol, referitor la combaterea fenomenului de bullying:

 

Art. 7 – După alin. (1) se introduce un nou alineat, alin. (1¹):

 

În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying.

 

Potrivit noii legi, prevederile privind reducerea numărului de ore „intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021”.

 

legestart.ro

Edited by uV Dabro
corectare link sursă
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.