Jump to content

Huawei Mate 30 Pro review: cel mai bun telefon pe care nu ţi-l putem recomanda


VLaurentiu
 Share

Recommended Posts

Mate 30 Pro nu are nevoie de nicio introducere. Este probabil cel mai popular smartphone de pe internet la momentul actual, popularitate care i se trage din mai multe. Da, este noul flagship al producătorului chinez Huawei, compania de pe locul 2 mondial pe piaţa de smartphone-uri, însă este totodată şi telefonul cu cea mai performantă cameră foto de pe piaţă, dar şi unul dintre puţinele modele care nu poate fi livrat cu Android „complet”, cu aplicaţii Google. Iată cu ce impresii mi-a lăsat noul Mate 30 Pro după mai bine de o săptămână de utilizare.
 

Mate 30 Pro nu este încă disponibil la vânzare în România şi momentan nu ştim exact dacă şi când va ajunge în magazinele autohtone. Cert este că noi am avut spre testare o versiune din China a telefonului, întrucât o versiune „europeană” nu exista la momentul în care aceste telefoane au fost aduse în ţară. Din acest motiv, vor exista cu siguranţă câteva diferenţe de utilizare faţă de o eventuală variantă europeană,însă asta am avut la îndemână aşa că asta am testat. 
 

Am mai văzut Mate 30 Pro în trecut, având ocazia de a ne juca cu el pe o perioadă scurtă în cadrul unui eveniment privat organizat de Huawei. Astfel, din punct de vedere al design-ului acest model era o cantitate cunoscută: ecran „orizont” curbat pe margini la un unghi de 88 de grade, sticlă pe spate, o cameră încadrată într-un cerc şi o ramă metalică subţire de jur-împrejurul ecranului.
 

Pentru că este atât de curbat, ecranul ajunge până aproape de partea din spate a dispozitivului, în timp ce butoanele de volum au fost eliminate complet, singurul buton fizic prezent fiind Power, şi acesta mutat aproape de capacul din spate. Telefonul nu are un jack de 3,5mm şi nici un adaptor în cutie, însă vine cu o pereche de căşti USB-C, cât şi cu un cablu de încărcare capabil să facă transfer de energie la 5A, care se conectează la un adaptor de priză cu încărcare rapidă la 40W „SuperCharge”. Acesta din urmă a venit cu mufă de China/SUA, deci l-am folosit cu un convertor la priză europeană (care nu este inclus în pachet). Desigur, acesta a funcţionat fără probleme, oferind o încărcare extrem de rapidă, procentele crescând vizibil de la o secundă la alta.
 

În timp ce telefonul este impresionant a o primă vedere din punct de vedere al design-ului, probabil că decizia de a merge atât de mult în direcţia curburii ecranului nu a fost atât de bună. Chiar dacă datorită mai puţin lat decât al altor modele de pe piaţă, acesta este mai uşor de ţinut în mână, Mate 30 Pro este extrem de alunecos. Modelul testat nu include şi o husă în pachet, însă de obicei variantele „retail” ale telefoanelor Huawei includ acest accesoriu.

sursa: www.go4it.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.