Jump to content

Ministerul Muncii a publicat situaţia dosarelor de recalculare a pensiilor


dabro.pdf
 Share

Recommended Posts

Image result for Ministerul Muncii a publicat situaţia dosarelor de recalculare a pensiilor!"

 

Numărul dosarelor de recalculare a pensiilor care înregistrau întârzieri a scăzut la jumătate în ultimele 2 săptămâni, adică din momentul în care Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, a solicitat Casei Naționale de Pensii Publice situația întârzierilor.

 

Astfel, dacă în 15.11.2019 erau 14.452 de dosare cu termene mult depășite față de cele 45 de zile prevăzute în lege, în prezent mai sunt în această situație 8.767 de dosare.

 

În ceea ce privește numărul total de dosare de recalculare nesoluționate, precizăm că astăzi, la nivel național, sunt în lucru 22.937 de dosare, față de 42.127 în 15.11.2019.

 

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a arătat că există localități în care nu mai sunt dosare de recalculare întârziate, dar persistă o problemă serioasă în Alba, județ care înregistrează 43% din numărul total de dosare restante. Demnitarul a explicat că în acest județ există o problemă de corupție în care au fost implicați mai mulți angajați, dar că această situație trenează de 5 ani. În acest context, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, a anunțat că urmează să clarifice situația managementului în vederea reducerii numărului încă mare de dosare întârziate: 3.771 din 8.767 înregistrate la nivel național.

 

www.lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

  • dabro.pdf changed the title to Ministerul Muncii a publicat situaţia dosarelor de recalculare a pensiilor
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.