Jump to content

Filat a fost eliberat


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

7700242?author=ADRIAN+CUBA+%2F+AGERPRES+FOTO

 

 

 

Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat, condamnat în anul 2016 la 9 ani de închisoare pentru abuz de putere, a fost eliberat, relatează Deschide.md.

"Există o încheiere a instanţei de judecată Chişinău în privinţa lui Vladimir Filat şi noi suntem obligaţi să o punem în executare. Vlad Filat a fost eliberat", a declarat pentru Deschide.md Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Informaţia a fost confirmată de avocatul fostului premier, Ion Vizdoagă, care a mai declarat că acesta ''va comunica personal' ulterior. "El a fost eliberat înainte de termen pentru executarea a două treimi din pedeapsă. El fiind în izolatorul nr.13, conform legii, conform completărilor codului de procedură penală, acolo sunt condiţii inumane, aproape de tortură şi din acest motiv legiuitorul a decis să fie recunoscut un an pentru doi", a spus Vizdoagă.

Vlad Filat a declarat apoi pentru Ziarul de Gardă că nu va participa la nicio emisiune şi nu va comenta astăzi eliberarea sa din închisoare. "Acum mă duc acasă, acum mă duc să-mi vizitez părinţii, vreau să petrec timpul cu ei. (...) Ulterior o să revin cu alte comentarii", a mai spus fostul premier.

Avocatul Ion Vizdoagă a menţionat, de asemenea, că Filat mai este urmărit în două dosare. "El mai figurează în două dosare penale. În unul pe spălare de bani şi mai este un dosar la CNA (Centrul Naţional Anticorupţie, n.red.), dar mi se pare că a încetat. În dosarul privind spălarea de bani avem şedinţă de judecată în această vineri", a precizat avocatul.

Pe 1 august, pedeapsa ex-premierului Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare, a fost redusă cu 685 de zile, adică cu circa 1 an şi nouă luni după ce cererea apărării sale a fost admisă la Judecătoria Chişinău, aminteşte Deschide.md. La baza deciziei ar fi stat hotărârea CEDO privind condiţiile de detenţie.

Potrivit Codului de Procedură Penală al Republicii Moldova, persoanele deţinute cel puţin zece zile în condiţii inumane ori degradante pot solicita reducerea pedepsei sau despăgubiri băneşti. Vlad Filat s-a plâns la CEDO de încălcarea dreptului la libertate şi siguranţă, dar şi de încălcarea dreptului la viaţă privată.

 

 

SURSĂ: AGERPRES.

Link to comment
Share on other sites

Na, ati votat socialistii. Tara plina de prosti.

 

 

Culmea prostiei. Moldovean care vorbeste rusa, cetatenie romana ca sa lucreze in Europa si uraste romanii =)) imi e rusine de tara in care traiesc

Edited by ThinBlueLine
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.