Jump to content

Xiaomi Mi MIX Alpha, telefonul cu ecran pe toate părţile, a fost amânat


Madalin
 Share

Recommended Posts

HE9kZH9.jpg

 

Xiaomi a reuşit în 2019 să uimească pe toată lumea cu noul său telefon „concept” Mi MIX Alpha, primul (şi singurul, momentan) care oferă un ecran OLED curbat, care se înfăşoară de jur împrejurul telefonului, pe faţă, pe laterale şi pe spate. Din păcate însă, compania pare să fi subestimat provocările pe care trebuie să le depăşească pentru a putea realiza în fabrici un astfel de dispozitiv, motiv pentru care Mi MIX Alpha este acum amânat pe termen nedeterminat.

 

Mi MIX Alpha trebuia să ajungă în magazinele din China cândva în luna decembrie a anului trecut, în cantităţi foarte limitate şi cu un preţ pe măsură, care să asigure că nu se vor înghesui prea mulţi să îl cumpere. Cu un preţ de 2.500 euro, mai scump şi decât cele mai scumpe telefoane „de serie” precum Huawei Mate X sau Huawei Mate 30 Pro Porsche Design, Mi MIX Alpha cu siguranţă nu era programat să spargă niciun record de vânzări.

 

Se pare însă că Xiaomi nu renunţă la acest concept. Seria Mi MIX a fost încă de la început una care să împingă înainte inovaţia în gama de smartphone-uri a companiei, originalul telefon Mi MIX 1 fiind unul dintre primele de pe piaţă echipate cu un ecran fără margini groase în jur. Chiar dacă nu pare să fie foarte practic, MI MIX Alpha ar putea stimula creativitatea producătorilor de aplicaţii sau cea a altor producători de smartphone-uri, care să găsească soluţii pentru a curba ecranele în moduri noi.

 

Probabil că forma finală a acestui concept, atunci când va ajunge pe piaţă într-o variantă finală, fără număr limitat de unităţi şi fără un preţ astronomic, va fi un dispozitiv pliabil, însă primul pas este telefonul cu ecran pe toate laturile. Cel mai probabil, acest model va ajunge pe piaţă în prima jumătate a anului, însă Xiaomi nu spune concrect când.

 

Compania ar trebui să se mişte însă mai repede, întrucât specificaţiile hardware ale acestuia urmează să fie depăşite de modelele mai noi din 2020. Camera de 108 megapixeli urmează să fie adoptată şi de modelele Samsung Galaxy S20, în timp ce procesorul Snapdragon 855 Plus va fi în curând înlocuit cu noul „flagship” de la Qualcomm, Snapdragon 865.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.