Jump to content

Crimă și mister în 2020. Ce filme se vor juca cu mintea noastră anul acesta


IngeruDrogat
 Share

Recommended Posts

625045l-640x400-b-0c23c7b4.jpg

 

Anul începe în forță pentru iubitorii genului cu filmul Knives Out

 

Dacă ne gândim la toate poveștile polițiste care apar pe micile ecrane, constatăm că genul crimă-mister e surprinzător de absent de pe marile ecrane. Una dintre excepții a fost Crima din Orient Expres (2017); oricât de popular ar fi fost, nu a reușit să înlăture percepția că genul polițist a ieșit la pensie, de unde se mai întoarce din când în când. Anul 2020 nu este extrem de generos cu iubitorii acestui gen. Doar patru filme din categorie sunt programate pe marile ecrane. Vestea bună este că putem urmări chiar din ianuarie un film de gen - este vorba despre Knives Out.

 

Knives Out, din 3 ianuarie

 

Knives Out, al lui Rian Johnson, dezvăluie nu doar un mister de modă veche, cu o intrigă polițistă chiar în centrul filmului, ci „țese într-un mod diabolic ceva original și un spectacol excelent”, scrie Associated Press. Filmul începe ca multe altele de gen: cu un cadavru care cere explicații. Harlan Thrombey (Christopher Plummer), un scriitor vârstnic de romane polițiste, este găsit cu gâtul tăiat în luxoasa sa locuință. Și, oricât de intrigantă ar fi moartea acestuia, pe descendenții lui îi interesează mult mai mult moștenirea... Acum intră în scenă Benoit Blanc (Daniel Craig), un detectiv particular din Louisiana (de unde numele francez), cunoscut în branșă drept „ultimul detectiv gentleman”. Craig reușește să intre în pielea unui Hercule Poirot american. Alături de el mai apare un detectiv (Lakeith Stanfield). Blanc își îndreaptă atenția către Marta, care are în mod curios o aversiune față de minciuni, vomând de fiecare dată când spune una.

 

The Woman in the Window, din 15 mai

 

Va fi ultimul film lansat sub eticheta Fox 2000, în urma achiziției 21st Century Fox de către studiourile Disney. Amy Adams joacă o femeie-psiholog agorafobă. Cartea lui AJ Finn e văzută ca un amestec de Gone Girl și Rear Window. Vecina de peste drum e jucată de Julianne Moore. Ceva este în neregulă cu ea, iar Adams e hotărâtă să spioneze de la fereastră ca să afle ce se întâmplă.

 

Să avem încredere în film și să sperăm că premiera întârziată și filmările reluate ajută să lustruiască un viitor classic, și nu să salveze un film compromis. Romanul lui AJ Finn este adus pe marele ecran de către regizorul Joe Wright. Gary Oldman și Anthony Mackie completează distribuția.

 

Oare acest film să îi aducă lui Amy Adams un Oscar?

 

Death on the Nile, din 9 octombrie

 

Aflat în vacanță pe Nil, Hercule Poirot trebuie să investigheze crima asupra unei tinere moștenitoare. Filmul este cea de-a treia ecranizare a romanului lui Agatha Christie, după filmul din 1978 și un episod din 2004 al serialului Agatha Christie și Poirot. Filmul îl urmărește pe Poirot, un detectiv de renume internațional, care este implicat într-un triunghi amoros ce se încheie cu o crimă în timpul unei vacanțe în Egipt. Kenneth Branagh revine ca  regizor și actor principal - încă o dată joacă rolul lui Hercule Poirot. I se alătură o întreagă galerie de staruri - printre care  Annette Bening, Russell Brand, Gal Gadot, Armie Hammer.

 

 Deep Water, din 13 noiembrie la cinema

 

Scenariștii Sam Levinson și Zack Helm adaptează romanul semnat de Patricia Highsmith (Strangers on a Train, Talentatul domn Ripley). Un cuplu de tineri atrăgători (Ana de Armas, Ben Affleck) joacă jocuri psihologice unul cu celălalt, care iau o turnură perversă atunci când cei din jur încep să moară. Cuplul evită divorțul într-o căsnicie fără iubire, permițând unul celuilalt infidelități. Totuși, lucrurile încep să devină sinistre, pe măsură ce autoarea Highsmith denunță fațada vieții americane de suburbie.

 

Deep Water are regia semnată de regizorul veteran Adrian Lyne (Jacob s Ladder), cunoscut pentru abordările genului thriller-ului erotic cu producții anterioare: Unfaithful, Atracție fatală, Lolita (1997), Propunere indecentă.

 

cinemagia.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.