Jump to content

"Ţiganii sunt o problemă serioasă a României", spune primarul din Târgu Mureş


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

dorin-florea-primar-targu-mures

 

 

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, propune introducerea unui set de 4 criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii, în contextul discuției cu privire la dublarea alocației. El propune ca viitorii părinți să facă copii în urma unei anchete sociale care să țină cont, printre altele, de situația financiară și de educație. El mai consideră că cei care nu îndeplinesc criteriile ar trebui să rămână fără copii.

 

„Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile; situație financiară acceptabilă; un nivel de educație minim stabilit prin lege; vârsta minimă la care un adult să devină părinte”, a scris Dorin Florea, pe pagina de Facebook.

 

Mai mult, în opinia sa ar trebui ca statul să le ia în grijă copiii celor care nu îndeplinesc criteriile: „În cazuri exceptionale, în care, totuși, un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare - igienă, educație, hrană”.

 

„În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea, însă, posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute”, a argumentat el.

 

„În România există multe familii defavorizate, nu mă refer la persoane cu dizabilități, ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație. Sunt absolut convins că, după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție”, a mai scris Dorin Florea.

 

Contactat de HotNews.ro, Dorin Florea susține că propunerea sa nu este „radicală deloc”, fiind una despre care a mai vorbit și în trecut. El a precizat că „statul încurajează nemunca” și că a întâlnit cazuri în care fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocație”. Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea romă, susținând că, dacă se vor impune astfel de condiții, „o să intre frica în ei” și n-or să facă copii doar pentru bani.

 

„Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară (...) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției”.

 

El a mai spus că în cazurile în care condițiile nu s-ar respecta, copiii ar fi luați în grija statului și ar fi educați, operațiune care ar putea fi de succes pentru „că nu se deosebesc cu nimic de ceilalți”.

 

Întrebat dacă propunerea sa nu va fi calificată drept una nazistă, Dorin Florea a răspuns: „Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”.

 

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma afirmațiilor primarului din Târgu Mureș, a declarat șeful CNCD, Asztalos Csaba, pentru Mediafax.

 

Dorin Florea s-a născut pe 12 mai 1956, la Brașov, și este de profesie medic. El a fost ales în anul 2000 primar al orașului Târgu Mureș. Fost membru PNL, el este acum membru ALDE din mai 2019.

 

Între 1996-2000 a fost prefect al județului Mureș, desemnat de PNȚCD. 

 

În 2003, Radio România l-a desemnat omul anului în Târgu Mureș.

 

În urmă cu patru ani, în 2016, Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată, în stare de libertate, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, edilul fiind acuzat că în 2008 a întocmit şi semnat o expunere de motive prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă, deşi situaţia nu o impunea, a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren de 20.400 metri pătraţi. Astfel, bugetul municipiului Târgu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei.

 

 

SURSE: Digi24HotNewseBihoreanul.

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Madalin said:

Sunt, dar nu e ok să faci 10-15 copii și să nu îi poți crește pe toți.

Eh stim cu totii situatia tiganilor din Romania fac copii ca sa ii intretina. Oricum e destul de trist

Link to comment
Share on other sites

Apartamentul meu este situat între țigani, adică este înconjurat de case de țigani. Acum vreo 10 ani, era totul ok, nu vedeai așa de mulți. Acum, s-au înmulțit grav. În general, ei pleacă câte 3 4 luni prin afară, fură ceva, vin acasă și trântesc o casă de tu muncești o viață și n-o poți face. Și tot așa. Pe lângă, este o casă vai de viața ei, mai are până la prima ploaie și cade. Timp de 6 ani, cam așa, o țigancă de acolo tot naște copii, an după an e cu burta la gură. Ei se înmulțumesc mai ceva decât animalele. @BIS aka OldNab sunt de acord cu tine, am avut conflicte cu ei copilărind acolo și sunt extrem de proști. Tot ce auzi de la ei este 'bă să moară mama de nu te tai, termină în ***". adică.. prea proști.

 

Mai există și țiganii romanizați, ăia sunt mai ok, dar nici ăia nu-s străluciți. Am o problemă cu țiganii și eu în general, și cu moldovenii de la mine de la facultate, bineînțeles.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Madalin AM said:

@BIS aka OldNab hmm.. dacă ești moldovean, condoleanțe :)) glumesc, am unii moldoveni și am stat cu unul în cameră la cămin care era prost grămadă, adică nu puteai vorbi cu el nimic. Din ce te știu pe tine, tu ești altfel, dacă ești de-al lor :))

Şi tu eşti moldovean din câte observ, şi bănuiesc că faci facultatea la Iaşi. Deci de ce ai avea ceva cu moldovenii? :))

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Madalin AM said:

@BIS aka OldNab M-am referit strict la cei de peste Prut eu :)) Ăia-s moldoveni la noi, nu eu care stau în regiunea Moldova din România, rușii ăia, de la ei aud doar blyat o dată la 2 cuvinte.

Spune-le basarabeni, ca să fie clar. Nu confunda ruşii cu basarabenii, cum nu trebuie confundaţi ungurii cu ardelenii. Sincer, nu mă deranjează bleaul, atât timp cât şi noi zicem boss sau man sau alte englezisme. Ce mi-e blea, ce mi-e boss.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.