Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cu The Irishman, Al Pacino devine al treilea cel mai nominalizat actor din istoria Oscarurilor


Madalin AM
 Share

Recommended Posts

470260l-640x400-b-ff15663c.jpg

 

La 27 de ani distanță de ultima sa nominalizare la Oscar și prima statuetă câștgată, Al Pacino a revenit în forță odată cu nominalizarea de luni pentru rolul secundar din filmul The Irishman. Este nominalizarea cu numărul nouă pentru Pacino, devenind - astfel - al treilea cel mai nominalizat actor din istoria premiilor Oscar, alături de Spencer Tracy și Paul Newman.

În top 3 intră pe primul loc Jack Nicholson, cu 12 nominalizări, urmat de Laurence Olivier, cu 10. Pacino are patru nominalizări pentru rol secundar, asemenea lui Nicholson, Walter Brennan, Jeff Bridges, Robert Duvall, Arthur Kennedy și Claude Rains.

 

Recordul absolut cât privește nominalizările la Oscar îl deține, însă, o actriță - este vorba despre Meryl Streep, cu 21 de nominalizări, urmată - la distanță semnificativă - de Katharine Hepburn (12) și Bette Davis (10).Al Pacino concurează anul accesta cu Joe Pesci, cu care a împărțit platoul filmului The Irishman, cu favoritul categoriei - Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood), cu Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood) și Anthony Hopkins (The Two Popes).

Iată toate nominalizările la Oscar ale lui Al Pacino, de-a lungul timpului

1. Cel mai bun actor secundar, The Godfather (1972)
2. Cel mai bun actor, Serpico (1973)
3. Cel mai bun actor, The Godfather Part II (1974)
4. Cel mai bun actor, Dog Day Afternoon (1975)
5. Cel mai bun actor, …And Justice for All. (1979)
6. Cel mai bun actor secundar, Dick Tracy (1990)
7. Cel mai bun actor, Scent of a Woman (1992) (win)
8. Cel mai bun actor secundar, Glengarry Glen Ross (1992)
9. Cel mai bun actor secundar, The Irishman (2019).

 

Sursa: aici

Edited by Madalin AM
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.