Jump to content

Dolittle: giumbușlucuri și memorie afectivă


IngeruDrogat
 Share

Recommended Posts

179688l-640x400-b-2a4db630.jpg

 

Animalele se comportă precum oamenii, ceea ce îi va apropia și mai mult pe copii de universul acestor ființe

 

Dolittle, filmul de familie al săptămânii, v-a rezona mai ales cu cei care au copilărit în anii 1980 și care au avut sau încă mai păstrează în bibliotecă Doctorul Aumadoare, colecția de aventuri trăsnite ale doctorului care se înțelege de minune cu animalele. Cartea Doctorul Aumădoare (care a fost recent reeditată în România, cu desenele originale -  ilustratiile lui V. Cijikov) este dupa o poveste de Hugh Lofting, autorul lui Dolittle. Doctorul Dolittle a fost inițial eroul scrisorilor pe care Hugh Lofting le trimitea de pe front, în Primul Război Mondial, copiilor săi.

 

Robert Downey Jr. (fostul Iron Man) vorbește cu animalele în acest film, în care sunt atinse câteva teme mai cu greutate - managementul fricii (gorila Chee-Chee, voce Rami Malek, se teme să acționeze în situații cruciale, în pofida mărimii și forței sale), plus revenirea din trauma pierderii cuiva drag (Dolittle a rămas fără soție), plus faptul că animalele se comportă precum oamenii și au reacții omenești. Aceste ultime două aspecte îi va apropia și mai mult pe copii de lumea animalelor.

 

Acțiunea e liniară (doctorul și animalele sale pleacă din Anglia spre o insulă necartografiată pentru a găsi un leac pentru Regină), dar firul simplu al poveștii poate fi urmărit și înțeles ușor de către cei mai mici dintre spectatori. Animalele sunt foarte bine realizate și atașante - gorila fricoasă (Remi Malek), o gâscă entuziastă, dar nu prea isteață (voce Octavia Spencer), un struț cinic (Kumail Nanjiani), un urs polar exagerat de energic (John Cena), precum și un papagal extrem de încăpățânat (Emma Thompson), care este confidentul și cel mai de încredere sfătuitor al lui Dolittle. Michael Sheen si Antonio Banderas sunt baieții răi ai poveștii. 

 

Downey Jr. o ține în giumbușlucuri și scălămbăieli, fără să își piardă - totuși - din prestanța pe care i-a dat-o rolul Iron Man, iar gazele eliminate din organism sunt - nu știm și nu înțelegem din ce motive - o poantă recurentă în acest film. 

 

cinemagia.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.