Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[18 ianuarie] 2009 - moartea lui Grigore Vieru


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru grigore vieru

 

 

 

 

 

Pe 14 februarie 1935 s-a născut unul din marii poeți români care a promovat dragostea de neam și de limba română, Grigore Vieru, cel care cu “vorba-i strâmbă și pripită” a adus poezia românească din Basarabia pe culmi nebănuite. Un poet care a cântat în versuri dragostea de limbă română și legătura trainică a fraților români de pe cele două maluri ale Prutului.

 

Este poetul al cărui cel mai mare vis în viață a fost să treacă Prutul. Dacă unii au visat să ajungă în spațiu Grigore Vieru a visat simplu și demn. A dorit, toată viața lui să ajungă în țara mamă și să-și îmbrățișeze frații.

 

Poeziile lui au fost  transformate în cântece și zeci de mii de români basarabenile-au cântat și recitat cu speranța că la un moment dat, prin intermediul limbii române, se va rupe gardul de sârmă ghimpată de la Prut.

 

Chiar dacă poetul Grigore Vieru s-a stins în anul 2009 poeziile sale continuă să reprezinte un îndemn continuu la unitatea neamului românesc .

 

Un îndemn care a fost preluat de tinerii români din Basarabia care îi readuc poezia în actualitate de câte ori au ocazia.

 

Probabil puțini tineri din România au auzit de Grigore Vieru, fratele nostru basarabean care și-a pus opera și viața în slujba limbii române și a reunirii României cu Basarabia. În timp ce sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților poate își vor face timp să citească și una din minunatele lui poezii de dragoste. Poate chiar să o recite persoanei pe care o iubesc. Pentru că 14 februarie nu înseamnă doar o simplă declarație de dragoste făcută pentru a fi la modă. 14 februarie este și ziua de naștere a celui care ne-a învățat că “în aceeași limbă toată lumea plânge”.

 

 

SURSĂ: Radio România Actualităţi.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.