Jump to content

Pe care perioadă o consideraţi cea mai nefastă din istoria recentă a României?


BIS aka OldNab
 Share

Pe care perioadă o consideraţi cea mai nefastă din istoria recentă a României?  

44 members have voted

  1. 1. Pe care perioadă o consideraţi cea mai nefastă din istoria recentă a României? (sondaj)

    • Perioada lui A.I. Cuza (1859-1866)
      2
    • Perioada lui Carol I (1866-1914)
      1
    • Perioada lui Ferdinand I (1914-1927)
      0
    • Perioada lui Carol al II-lea şi Mihai I (1927-1947)
      9
    • Perioada lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (1947-1965)
      17
    • Perioada lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989)
      8
    • Perioada lui Ion Iliescu şi Emil Constantinescu (1989-2004)
      5
    • Perioada după aderarea în NATO şi UE (2004-prezent)
      2


Recommended Posts

Perioada lui Gheorghe Gheorghiu-Dej deoarece cei care nu se supuneau lui erau exilati in Siberia sau omorati. Pe langa asta au fost schimbari foarte majore, unul evident fiind interzicerea liberei exprimari, dar si altele destul de grave. 

Link to comment
Share on other sites

Dupa Parerea mea Perioada lui Carol al II-lea şi Mihai I (1927-1947) Deoarece odata cu venirea la tron a lui Mihai I care era inca un copilas statul a fost condus de catre un guvern provizoriu,Carol al II-lea a fost primul fiu al regelui Ferdinand și regina Maria, acesta s-a născut pe 15 octombrie 1893, la Sinaia

Edited by Diecast
Link to comment
Share on other sites

E greu de dezbatut.. fiecare perioada a avut greutatile ei. Insa este clar ca pe perioada atat a lui Dej, cat si a lui Ceausescu, a fost foarte greu. Lumea nu era obisnuita cu comunismul, in sensul ca regulile erau foarte stricte, nu se gasea de mancare. Insa, pe vremea lui Ceausescu, ca sa privim partea plina a paharului, am fost singura tara care si-a platit toate datoriile, este si un filmulet pe internet pe treaba asta care circula. 

Edited by Zolomon
Link to comment
Share on other sites

Eu unu consider ca perioada lui Ceausescu, era foarte greu sa iti castigi banii, pe o parte a ajutat pentru ca parintii unora s-au invatat si la lucruri mai grele, nu in puf, asta este un mic avantaj, dar in acea perioada au dus-o foarte greu, munceai greu pe bani putini.

Link to comment
Share on other sites

Perioada ceausista deoarece a fost intemnitata toata elita tarii acesteia si aduci la conducere toti anagramatii si analfabetii care si au luat grade si care au influentat negativ si socitatea din prezent. Consider ca tot ce avea mai de pret tara asta a murit o data cu epoca Comunista.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Toniii said:

 perioada lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (1947-1965)

Neargumentarea poziţiei, avertisment verbal.

18 hours ago, uS SiEKs said:

Perioada după aderarea în NATO şi UE (2004-prezent)

Neargumentarea poziţiei, avertisment verbal.

Link to comment
Share on other sites

Personal cred ca perioada lui Ceausescu (1965-1989) a fost una devastatoare pentru Romania, consider ca a fost cea mai nefasta deoarece poate a fost fasta pentru tara in acel timp, avand productie foarte mare si economia tarii era una buna dar a lasat o amprenta asupra poporului romanesc. Atat ca si industrie cat si mentalitate, cosnider ca suntem blocati in trecut in anumite situatii iar foarte multi romani au ramas comunisti si obisnuiti cu vremurile vechi.

Link to comment
Share on other sites

Un singur moment imi poate veni in minte: Anul 1940, in timpul domniei lui Carol al II-lea. Abia trecuti printr-o modificare constitutionala, intrati in razboi total nepregatiti (comparand cu restul Europei), pierdem o multime de teritorii importante: Bucovina, Tinutul Hertei, Basarabia, Transilvania de Nord si sudul Dobrogei. Ca sa nu mai amintim de abdicarea ulterioara a lui Carol.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.