Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

4 motive pentru care trebuie sa inlocuiesti masina cu bicicleta, ACUM!


Madalin
 Share

Recommended Posts

Cat putem reduce din amprenta de carbon, daca folosim bicicleta

 

Acum cateva luni va povesteam pe blog de ce este infinit mai rapid, practic si indicat sa mergeti cu bicicleta la birou (articol pe care il gasiti aici), in detrimentul masinii. Am folosit atunci multe date oferite de cei de la GCN pentru a evidentia ca poluarea orasului este exponential multiplicata de atmosfera inchisa a masinii.

 

Iata ca cei de la GCN revin cu inca un video prin care evidentiaza si mai bine de ce trebuie sa renuntam complet in moras la masini si sa le inlocuim cu bicicleta:

Poza 1 ne arata amprenta noastra de carbon, daca mergem zilnic 30 mile cu masina catre/de la birou, 30 de mile pe zi >> 293 Kg de CO2, anual, per masina. O scurta cautare pe net ne indica nurmarul de masini din Bucuresti, undeva la 1.3 milioane in 2018. Asta inseamna aproximatix 380 MILIOANE KG CO2 / AN….

 

Amprenta anuala de carbon, daca folosim masina zilnic

 

Mersul pe bicicleta, pe aceeasi distanta, produce doar 0.08% din CO2 emis de masina…..

 

Cat putem reduce din amprenta de carbon, daca folosim bicicleta

 

Aici intra carburant, intretinere, piese de schimb si diverse altele. Daca inmultim, sa zicem, pe 10 ani, suma ajunge la 15000 GBP, pe 20 ani la 30000 GBP. Decideti voi ce ati putea sa faceti cu banii astia.

 

Costurile anuale de intretinere si folosire ale unei masini

 

Cât costă să folosesti o bicicleta pe durata unui an (piese de shimb, consumabile, etc). Vorbim de 13% din costurile unei masini, la care adaugam o vizibila imbunatatire in stilul de viata si sanatate fizica si mentala. Aproximativ 200 GBP.

 

Costurile anuale de intretinere ale unei biciclete

 

La toate acestea se adauga cele 2 motive care primeaza in orice oras: bicicleta este infinit mai practica, iar cu ea nu vei avea niciodata grija gasirii unui loc de parcare. Sa ne aducem aminte ca in Bucuresti, soferii pot pierde pana la 45min in cautarea unui loc de parcare, timp ce se aduna la cel deja petrecut in trafic. Va repet, confortul nu este egal cu utilitate. La noi, din pacate, lumea inca mai confunda comoditatea cu ceva benefic, ceea ce este fundamental gresit atunci cand pierze 2-3h pe zi in trafic. In acele 2-3h ai putea sta cu copilul/familia, ai putea face sport, ai putea citi, invata ceva nou, sau, daca esti mai lenes, ai putea dormi.

 

Bicicleta este infinit mai practica

 

Restul in vedeti foarte bine evidentiat in filmul celor de la GCN, baieti care militeaza zilnic pentru a aduce cati mai multi adepti la religia bicicletelor. Daca esti inca un “eretic” (zis in gluma, nu sariti) dedicat zeului petrolului, atunci iti recomand sa asculti REM – Losing my religion

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.